Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'I Amsterdam\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Huisregels sociale media COC Amsterdam en omstreken

Wij vinden het erg leuk dat je onze sociale media volgt. We hopen dan ook dat je hier regelmatig terug komt, je mening geeft, reacties plaats en actief meedenkt.

Maar er zijn wel wat regels. De beheerders letten op een respectvolle communicatie en de veiligheid van de bezoekers. Vanzelfsprekend geldt de Nederlandse wetgeving. Bijdragen die niet voldoen aan de richtlijnen, welke hierna worden opgesomd, kunnen door de beheerders worden verwijderd zonder opgaaf van reden. In uiterste gevallen kan iemand ook worden geweerd van de pagina.

1. Niet discrimineren. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie, geslachtskenmerken of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
2. Geen geweld en bedreigingen. Dreigen met of oproepen tot geweld is niet toegestaan. Ook niet voor de grap. Bij reacties waarin concreet bedreigingen worden geuit tegen personen of groepen personen, kunnen wij aangifte doen.
3. Niet vloeken en beledigen. Men dient fatsoenlijk om te gaan met anderen en andermans mening. Dus niet vloeken, beledigen en geen smaad of laster.
4. Respecteer het copyright van derden.
5. Geen spam (voor niet relevante pagina’s, evenementen of links) of commerciële berichten. Ook het plaatsen van (of het linken naar) pornografisch en/of aanstootgevend (beeld)materiaal is niet toegestaan.

We doen er alles aan om zorgvuldig met jouw reacties om te gaan. Het kan natuurlijk misgaan. Ben je van mening dat jouw reactie ten onrechte is verwijderd of dat een reactie ten onrechte blijft staan, stel de webredactie daarvan op de hoogte via webredactie@cocamsterdam.nl

De reacties van bezoekers aan deze sociale media vertegenwoordigen de standpunten en meningen van die bezoekers. De inhoud van die reacties valt onder de verantwoordelijkheid van de inzenders. Reacties van derden impliceren niet dat COC Amsterdam e.o. deze reacties deelt of op welke wijze dan ook ondersteunt.

COC Amsterdam e.o. kan deze richtlijnen aanpassen. Lees ze daarom van tijd tot tijd eens door.