Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC’s Shakespeare Club 2018: sharing stories, exploring identity

Van 28 juli tot en met 5 augustus vindt op de binnenplaats van het Amsterdam Museum de derde editie van COC’s Shakespeare Club plaats. Het thema dit jaar is het verkennen van identiteit binnen de super diverse LHBTI+ gemeenschap. Door verhalen met elkaar te delen maken we zichtbaar wat ons van elkaar onderscheidt en wat ons met elkaar verbindt. Tijdens negen dagen COC’s Shakespeare Club is het Amsterdam Museum wederom dé relaxte hang-out waar ontmoeting, verbinding en cultuur samenkomen.
 

Programma

Gedurende de Pride week presenteren verschillende LHBTIQ+ organisaties en bondgenoten hier een divers programma rondom het thema ‘sharing stories, exploring identity’. Er zijn museumrondleidingen, presentaties, netwerkbijeenkomsten, forums, paneldiscussies en workshops. Iedereen, ongeacht achtergrond, is welkom om met vrienden een drankje te komen drinken, gezellig mee te dansen of gewoon te ‘zijn’.
 
 
COC’s Shakespeare Club heeft als doel de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap in Amsterdam en omstreken te vergroten. Daarom brengen we de super diverse LHBTI+ gemeenschap en onze ‘allies’ in een veilige omgeving samen om het te hebben over wat we van elkaar kunnen leren en wat ons met elkaar verbindt. Door de centrale locatie van het Amsterdam Museum in de binnenstad staan we open voor een divers publiek van Amsterdammers en (internationale) bezoekers. 
 

COC’s Shakespeare Club

De Shakespeare Club werd opgericht in 1946. De allereerste bijeenkomst met een opkomst van 150 mensen betekende meteen een primeur voor Nederland. Voor die tijd waren er nog nooit zoveel ‘homo’ mannen en vrouwen in Nederland samengekomen. Inmiddels is de naam veranderd naar COC. COC’s Shakespeare Club is sinds Europride in 2016 weer tot leven geroepen tijdens het culturele programma van Amsterdam Pride. De editie 2018 wordt door COC Amsterdam in partnerschap met verschillende vertegenwoordigers uit de LHBTIQ+ gemeenschap en het Amsterdam Museum georganiseerd en vindt plaats op de binnenplaats van het museum aan de Kalverstraat 92 in Amsterdam. 
 

Stuurgroep programmering

Teneinde COC’s Shakespeare Club een plek te laten zijn waar iedereen zich thuis kan voelen is een diverse stuurgroep van vertegenwoordigers uit de LHBTIQ+ gemeenschap betrokken bij de programmering. Deze vertegenwoordigers zijn:
  • Nassiri Belaraj – Pink Marrakech
  • Lonneke van den Hoonaard – IHLIA
  • Ana Paula Lima – TransUnited Amsterdam
  • Naomie Pieter – Black Queer & Trans Resistance Netherlands
  • Peter de Ruijter – COC Amsterdam
  • Marinus Schouten – COC Amsterdam
De programmering van COC’s Shakespeare Club 2018 staat onder leiding van:
  • Katie Poltz – BOA Life – Producent voor COC Amsterdam
  • Mirjam Sneeuwloper – Producent voor Amsterdam Museum

 

Crowdfund

Negen dagen lang COC’s Shakespeare Club organiseren kost veel geld. We kunnen dit alleen doen met jouw hulp! Denk bijvoorbeeld aan kosten voor optredens, sprekers, aankleding en techniek. Zelfs met bijdragen vanuit de gemeente en verschillende fondsen hebben we nog zo’n 3000 euro nodig om ons programma op een goede wijze te kunnen organiseren. Jij kunt helpen! Binnenkort start een crowdfund campagne om het programma van COC’s Shakespeare Club mede mogelijk te maken. Houd onze media in de gaten en maak dit programma voor de LHBTI+ gemeenschap mede mogelijk!