Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Ontrozing – homostudentenvereniging

25 november 2015 -

Amsterdamse studentenvereniging A.S.V. Gay vertelt over het nieuwe academisch jaar. Waarin de nieuwe lichting studenten warm worden ontvangen met het “ontrozingsweekend”:

Als, eerst nog ongemerkt, de dagen korter worden en de nazomer inzet, weten studenten hoe laat het is: het nieuwe academisch jaar begint! Voor een studentenvereniging als A.S.V.Gay betekent dat een prachtige nieuwe lichting studenten, die we verwelkomen met het “ontrozingsweekend”.

Dit woord zinspeelt uiteraard op de beruchte ontgroeningen van andere studentenverenigingen, maar in onze roze tegenhanger is niets verplicht en gaat het er vooral om elkaar te leren kennen en een leuke tijd te hebben. En hoe leer je elkaar nou beter kennen dan wanneer je samen over een zeepbaan glijdt tijdens een potje honkbal?

De ontrozing gaat sinds vorig jaar vergezeld met een langere introductieperiode, de “gaykweekweek”, waarin groepjes nieuwe leden aan allerlei combinaties van mama’s en papa’s (vrouw/man/anders) worden gekoppeld. De studenten maken dan niet alleen kennis met elkaar, maar bijvoorbeeld ook met oudere leden tijdens een etentje bij hen thuis.

Verder leren ze het regenboogpalet aan Amsterdamse hotspots kennen in een kroegentocht van ’t Mandje tot Club Church en krijgen ze allerlei kennis mee op LHBTQ-gebied in de A.S.V.Gay-inburgeringstest, een pubquiz.

Met deze introductie hopen we onze nieuwe leden zó enthousiast en actief te maken dat jullie later volgend jaar nog veel van ons zullen horen!

Tom Hendriks
Foto: Marianne Meiresonne

Categorie:
Algemeen
Tags: