Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Donateurs gezocht voor ‘The Colours of Stonewall’ boot

26 mei 2019 -

Overal zijn de voorbereidingen voor Pride Amsterdam (27 juli – 4 augustus) weer vol aan de gang, waaronder ook de organisatie van ‘The Colours of Stonewall’ boot. Om dit project te verwezenlijken zijn ze nog op zoek naar donateurs. Lees hierover meer in hun onderstaande brief. Kun je zelf het geld niet missen? Geen probleem, door deze brief te delen help je ook enorm! (Hier te downloaden als pdf)

Remember the past, create the future

Op 3 augustus 2019 wordt alweer de 24e editie van Amsterdam Pride gevierd. Dit jaar is het thema ‘Remember the past, create the future’, in samenhang met de 50-jarige herdenking van de Stonewall-rellen die in 1969 plaatsvonden in New York. Deze gelegenheid willen wij aangrijpen om als biculturele LHBTIQ+ community zichtbaar te zijn voor de doelgroep en de samenleving. Wij willen licht schijnen op de onzichtbare strijd waar biculturele LHBTIQ+’ers van kleur dagelijks mee te maken hebben binnen en buiten de community en dat terwijl zij zo een belangrijke rol hebben gespeeld in de emancipatiebeweging.

Doel

Wij willen met ‘The Colours of Stonewall’ boot aandacht vragen voor uitsluiting en discriminatie zowel binnen als buiten onze eigen community. Uit een Brits onderzoek is gebleken dat 51% van de LHBTIQ+’ers die tot een etnische minderheid behoren een vorm van discriminatie hebben ervaren binnen de LHBTIQ+ community. In Nederland zijn deze cijfers er niet, maar er vallen wel parallellen te trekken uit de manier waarop discriminatie en uitsluiting voorkomt in bijvoorbeeld dating apps zoals Grindr, dat vorig jaar zelf maatregelen beloofd heeft te treffen tegen o.a. racistische en transfobische teksten. ‘The Colours of Stonewall’ boot moet een weerspiegeling zijn van de zeer diverse gemeenschap waarin intersectionaliteit een plek krijgt. Daarmee werken wij aan bewustwording, empowerment en zelfacceptatie.

Over ons

Dit project wordt gefaciliteerd door COC Amsterdam en omstreken, een vereniging die zich binnen de regio groot-Amsterdam en omstreken sterk maakt voor de LHBTIQ+ emancipatie. Wij geloven dat emancipatie en acceptatie tot stand wordt gebracht door zichtbaar te zijn in de samenleving en door ontmoetingen te faciliteren voor degenen die (nog) niet zichtbaar willen of kunnen zijn. Zo is er Wereldcafé voor LHBTIQ+’ers met verschillende culturele achtergronden. Trans United Amsterdam is een platform voor biculturele transpersonen dat zorgt voor empowerment en zichtbaarheid door o.a. workshops. Tot slot is er Cocktail Events Amsterdam dat LHBTIQ+-nieuwkomers verbindt met lokale LHBTIQ+’ers met als doel community building.

Wat hebben wij nodig?

We zijn op zoek zijn naar donateurs die ons willen helpen dit project te verwezenlijken. ‘The Colours of Stonewall’ boot is een maatschappelijk verantwoord project, gerund door een team van getalenteerde vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. ‘The Colours of Stonewall’ boot is daardoor een project dat mensen verenigt. Het empowered de biculturele LHBTIQ+-gemeenschap, vergroot de sociale cohesie en is een positief voorbeeld voor de rest van Nederland.

Met een kleine donatie kunt u dit project steunen en meewerken aan onze doelen; bewustwording, empowerment en zelfacceptatie. Hoe mooi is het als u hier een steentje aan kunt bijdragen? Doneren kan direct via deze link:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=VEavp02CWs9L5A5DQXtq6lq7iPq1jOx9

U kunt dit bedrag ook zelf overmaken op rekeningnummer NL 04 INGB 0000 6002 81 ten name van COC Amsterdam o.v.v. “donatie The Colours of Stonewall 2019”.

Voor inhoudelijke vragen over ons project kunt u contact opnemen met Ian Vaissaire, projectleider, via ian.vaissaire@cocamsterdam.nl
Voor financiële vragen kunt u contact opnemen met Dymfke van Lanen, penningmeester COC Amsterdam en omstreken, via penningmeester@cocamsterdam.nl

Met hartelijke groet,

Het team van ‘The Colours of Stonewall’ boot

 

 


1 Mogelijkheid tot belastingaftrek: omdat COC Amsterdam e.o. door de Belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is uw donatie mogelijk aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting of de winstbelasting van uw bedrijf

Privépersonen Als u als privépersoon schenkt mag u de gift aan een ANBI van uw inkomsten aftrekken als deze aan de volgende voorwaarden voldoet: de ANBI levert geen tegenprestatie voor de gift (u krijgt er niets voor terug) en u moet de giften schriftelijk kunnen bewijzen (bijvoorbeeld met een bankafschrift). Voor eenmalige giften geldt een drempelbedrag en een maximum. Zie ook: https://anbi.nl/calculator/

Organisaties Als u vanuit een BV of NV schenkt mag u de gift aan een ANBI van de winst aftrekken. Per jaar bedraagt de aftrek ten hoogste 50% van de winst, met een maximum van € 100.000. U moet de giften schriftelijk kunnen bewijzen (bijvoorbeeld met een bankafschrift).

Zie voor meer informatie: www.belastingdienst.nl

Categorie:
Algemeen, Gay Pride
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,


  • Recente berichten