Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Kandidaten bekend voorronde COC Songfestival

30 september 2017 -

 

Annemarie Brijder doet mee met het nummer ‘Evenwicht. Annemarie, van oorsprong bioloog, zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar chansons – in Nederlands en Frans – doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Maar dat lukt lang niet altijd. De afgelopen tijd stond Annemarie met haar liedjesvoorstelling ‘Ik ben er klaar mee’ onder andere op het Delft Fringe Festival, het Amsterdams Kleinkunstfestival en Landjuweel in Ruigoord. Haar liedje ‘Evenwicht’ is afkomstig uit deze voorstelling. Annemarie treedt afwisselend op in Nederland en Frankrijk. Het nummer is beluisteren via Spotify.

 

Dana Petlan doet mee met het nummer ‘De Tijd’. Dana is 29 jaar en komt uit Amsterdam. In het dagelijks leven is zij barista en helemaal bezeten van koffie. Door de ziekte van haar moeder is ze gaan schrijven met als resultaat haar eigen nummer ‘De Tijd’. Haar doel is dan ook om te inspireren en vooral haar gevoel te uiten. 

Haar nummer ‘De Tijd’ is te zien op YouTube.

 

 

Wilfred Klaver doet mee met het nummer ‘Mateloos Verlangen’. Wilfred, geboren in 1963 te Warmenhuizen in Noord-Holland en studeerde zang/klassiek aan het conservatorium te Alkmaar.
Vanaf 1984 is hij gaan werken als acteur en speelde in verschillende producties van Toneelgroep Amsterdam. 
Als zanger/acteur speelde hij in muziek-theaterproducties, onder meer in de musical Feest van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans.

 

DirQ doet mee met het nummer ‘Toen’. DirQ, werd in 1975 uit de Friese klei getrokken, speelt al sinds zijn 5e toetsen, en studeerde in 2002 af op het Groningse Conservatorium als Componist/producer/studio-technicus. Hij zingt, speelt daarbij piano, en begeleidt tevens andere artiesten. Daarnaast schrijft, componeert, en produceert hij, voor zichzelf, en voor anderen. DirQ is een knuffelbeer met een voorliefde voormelancholisch cabaret, chansons, en luisterliedjes. Maar pas op: stille wateren hebben diepe gronden; het venijn zit m in de staart en dan maakt hij “dance-music”, waarmee zelfs de nationale tv al eens werd gehaald! Het lied ‘Toen’ is hier te beluisteren.

 

De band BUST doet mee met het liedje ‘Lets Celebrate Love’. BUST is een gelegenheidsband die ongeveer 15 jaar geleden bij elkaar zijn gekomen om een lied te schrijven voor het songfestival. Dat werd ‘Lets Celebrate Love’, een lied als ode aan de liefde in al zijn verschijningsvormen. Voor de voorronde van het COC Songfestival is de band weer bij elkaar gekomen.

 

Tickets

Tickets zijn hier te koop. Een regulier ticket kost € 12,50. Ben je lid van het COC dan hebben we voor de snelle beslisser een korting van €2,50. Een kaartje kost dan een tientje.

Doneren

De voorronde is een coproductie tussen COC Amsterdam en Luna Lunettes en wordt gefinancierd door middel van ticketverkoop en donaties. Iedere donatie is welkom! Als je wilt doneren dan kan dat hier. Onder de donateurs verloten we 2 x 2 plaatsen op de gastenlijst en maak je kans om onderdeel te worden van de publieksjury.

 

Datum              : 13 oktober 2017

Aanvang           : 20:30 uur

Zaal open         : 20:00 uur

Locatie             : muziekcentrum Volta

Categorie:
Algemeen
Tags:
, , ,