Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Kom ook naar Transgender Day of Remembrance!

13 november 2017 -

Op maandag 20 november vindt de jaarlijkse Transgender Day of Remembrance (TDOR) plaats op het Homomonument bij de Westerkerk in Amsterdam. Op Transgender Day of Remembrance  herdenken we transgender personen die door geweld om het leven zijn gekomen en vragen we aandacht voor het geweld en de intimidatie waaraan de transgender gemeenschap, ook in Nederland, wordt blootgesteld.

”Laten we vanuit de gehele LHBIQ+ gemeenschap op 20 november solidair zijn met de Transgender gemeenschap en in onze eigen omgeving actie ondernemen om dit geweld te stoppen.”, aldus Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam e.o..

In de afgelopen 12 maanden zijn wereldwijd 325 transgender personen door geweld om het leven gekomen, waardoor sinds 2008 wereldwijd het aantal doden op 2609 is komen te staan. Van de 123 gerapporteerde moorden in Europa is 1/3 migrant en wereldwijd is 62 procent van de slachtoffers sekswerker. Geweld tegen transgender personen is nauw gerelateerd aan ras, gender en klasse, ook getuige het grote aantal vermoorde zwarte transgender personen.

De Transgender Day of Remembrance is in 1999 gestart ter nagedachtenis aan de moord op transgender vrouw Rita Hester in Allston Massachusetts. Gestart door Gwendolyn Ann Smith, een transgender vrouw, is TDOR door de jaren heen uitgegroeid tot een herdenking die jaarlijks in meer dan 185 steden wereldwijd wordt gehouden.

Peter de Ruijter zegt: “Transgender personen hebben het recht om te zijn wie ze zijn en hebben het recht op een veilige en inclusieve omgeving. Transrechten zijn mensen rechten. Doe mee en kom op 20 november ook naar het Homomonument.”

Zie hier het Facebook-Event van Transgender Day of Remembrance en toon je aanwezigheid!

Categorie:
Algemeen, Amsterdam, Homomonument, Transgender
Tags:
, , , , , , , , , ,