Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Paarse vrijdag op het Sint Ignatiusgymnasium

11 december 2017 -

Afgelopen vrijdag 8 december 2017 was het weer zover: Paarse Vrijdag!  Op deze dag vieren vele middelbare scholieren de individuele vrijheid. Dus los van op wie iemand verliefd kan worden, hoe ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ iemand zou zijn of zou moeten gedragen.

Iedereen werd aangemoedigd zichzelf te zijn, zonder aannames en zonder vooroordelen. Dit gebeurde door zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om paars te dragen en ook werden er leuke activiteiten zoals een quiz of speurtocht uitgezet.

Speciaal bezoek

Dit jaar bracht wethouder Simone Kukenheim, die onder andere Diversiteit en Onderwijs in haar portefeuille heeft, een speciaal bezoek aan het Sint Ignatiusgymnasium. Zij heeft haar steun en waardering uitgesproken voor de actieve inzet van de GSA en het COC Amsterdam voor het vergroten en versterken van de LHBTI+ emancipatie.

COC Amsterdam

Paarse Vrijdag wordt ieder jaar georganiseerd door scholen en met name door de GSA, Gender & Sexuality Alliance, van de school met steun van het COC Amsterdam. Het COC Amsterdam geeft met behulp van 50 vrijwilligers rond de 600 voorlichtingen per jaar. Ook bieden de voorlichters wanneer gewenst hulp en ondersteuning aan de GSA’s. We zijn trots op onze vrijwilligers, en blij met het resultaat. Het was een leuke, belangrijke en vooral Paarse dag!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”26″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”3″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Categorie:
Algemeen
Tags:
, , , , , , , , ,