Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Stem op je favoriete Roze Lieverdje

24 januari 2016 -

De kandidaten voor het Roze Lieverdje van 2016 zijn bekend. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs voor een Amsterdammer die zijn/haar sporen heeft verdiend in de strijd voor de LHTB-emancipatie in Amsterdam. Er zitten 3 COC Amsterdam vrijwilligers bij de nominaties.

Het Roze Lieverdje wordt op Valentijnsdag (14 februari) door GroenLinks Amsterdam uitgereikt. Dit zijn de kandidaten voor het Roze Lieverdje van 2016:

  • Krzysztof Dobrowolski-Onclin
  • Döne Fil
  • Ellie Lust
  • BeyonG Veldkamp
  • L’HBTQ magazine

Het is nu aan de Amsterdammers om via een internetstemming te bepalen wie hun favoriete Roze Lieverdje van 2016 wordt. Er kan gestemd worden tot en met 10 februari a.s.

Krzysztof Dobrowolski-Onclin
Krzysztof is al jarenlang de drijvende kracht achter de groep van inmiddels ruim 50 voorlichters die namens het COC op voornamelijk middelbare scholen komen om met leerlingen te praten over lhbt-issues. Krzysztof heeft zelf nadrukkelijk aangegeven dat hij de nominatie graag ziet als een nominatie van alle COC-voorlichters.

Döne Fil
Döne is een rolemodel voor heel veel bi-culturele LHBT’s en vooral voor lesbische vrouwen en is belijdend moslima. Ze is onder andere ambassadeur voor Respect2love, bestuurslid Zami en Mil Colores (sinds deze maand) en initiatiefnemer van de Haardvuur Avond waar LHBT moslims en andere levensbeschouwingen bij elkaar komen om meer over het geloof te leren.

Ellie Lust
Al 20 jaar zet Ellie zich in voor een veilig Amsterdam voor de LHBT-gemeenschap, waarvan al ruim 10 jaar als voorzitter van het politienetwerk Roze in Blauw. Ellie is bekend als woordvoerder voor de politie Amsterdam, waardoor een regelmatig gezicht in Opsporing Verzocht en recentelijk als deelnemer in het populaire programma ‘Wie is de Mol’.

BeyonG Veldkamp
De lijfspreuk van BeyonG is “One love. Be all you can Be!” BeyonG is initiatiefneemster van COC’s Trans United, het collectief voor biculture transgenders. BeyonG is een rolmodel en wordt wel vergeleken met Laverne Cox in de VS.

L’HBTQ Magazine
L’HBTQ Magazine poogt inclusief te zijn en wil af van geairbrushte voorschriften over hoe vrouwelijkheid en mannelijkheid eruit moeten zien. In een tijd waarin men het liefst in hokjes denkt, eet en slaapt is een tijdschrift als deze geen overbodige luxe. Gemaakt door een groep jonge honden die niets liever doen dan echte verhalen vertellen.

3 COC Amsterdam vrijwilligers
BeyonG, Döne Fil en Krzysztof Dobrowolski-Onclin zijn vrijwilligers bij COC Amsterdam.

Maak kennis met de kandidaten op 4 februari
Op 4 februari kan je kennis maken met de kandidaten in een show met Luna Lunettes in het Paleis van de Weemoed, vanaf 20:00 (toegang gratis).

Stem op jouw favoriet
Stemmen op internet kan op de site van Groen Links. De publieke internetstemming telt voor 50% mee in de definitieve uitslag.

Uitreiking
Het Roze Lieverdje wordt op Valentijnsdag, zondag 14 februari om 15.00 uur uitgereikt op het Spui, aan de voet van zijn grote broer.

Eerdere winnaars
De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje zijn:

  • In 2006: Pater van Kilsdonk
  • In 2008: Karin Spaink
  • In 2010: De vrijwilligers van undergrounddisco de Trut
  • In 2012: Dolly Bellefleur
  • In 2014: Lady Galore

Foto: Wim Molenaar

Categorie:
Algemeen, Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Cultuur, Homo-emancipatie
Tags:
, , , , , , , ,