Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Tweede dag COC’s Shakespeare Club boordevol activiteiten

3 augustus 2017 -

De tweede dag van COC’s Shakespeare Club had een multicultureel en internationaal tintje. In het spotlicht stond de Amsterdam Rainbow Dress en haar 76 vlaggen die aandacht vragen voor wereldwijde anti-LHBTI+ wetgeving, maar ook de asielzoekers en nieuwkomers van onze Cocktail-groep die de hele dag speciale activiteiten rondom het museum hadden.

De middag

De dag begint in de Amsterdam Galerij met de vernissage van de Amsterdam Rainbow Dress. De 16 meter hoge jurk werd door COC Amsterdam en de Amsterdam Rainbow Dress Foundation aan het Amsterdam Museum gedoneerd om zo de boodschap van het kunstwerk nóg verder te verspreiden. De galerij stond vol van het publiek en voorzitter Peter de Ruijter gaf wederom een prachtige speech (oorspronkelijk in het Engels): ‘Voor mij betekent de Jurk dat je hier bent, dat je ertoe doet en vraagt het om jouw betrokkenheid en de betrokkenheid van de lokale gemeenschap en instellingen inclusief de gemeente (…).’

De rest van de middag werd gevuld met een daverende Sing-along-show van Luna Lunettes’ Variété. Speciaal voor de Cocktail-deelnemers brachten ze iedereen de bekende Mokumse liederen bij. Als speciale gast was ook Pride Ambassadeur Niki Today aanwezig om een solo te geven van ‘Telkens weer’. Luna Lunettes zorgde tijdens het hele optreden al dansend met het publiek steeds voor het nodige enthousiasme.

De avond

Na de rondleiding door het museum was het tijd voor de Cocktails om te genieten van een lekker gekruide kipsaté of groentelasagne. Iedereen zat gezellig aan tafel en hun ervaring van die dag te delen. Zo’n vijftig LHBTI nieuwkomers namen deel aan het Cocktail Dinner en maar liefst twintig betalende gasten aten mee waarmee ze ook de gratis maaltijden voor de nieuwkomers sponsorden!

Tenslotte kon men dankzij de DJ’s van de Danserette genieten van een scala aan muziek. Dit werd mede mogelijk gemaakt door het Bob Angelo Fonds. Van hedendaagse pop tot mixjes met een Midden-Oostelijk tintje. Even leek het Hollandse kikkerweer roet in het eten te gooien, maar er werd binnen in het restaurant van het museum ruimte gemaakt en een aantal doorgewinterde feestgangers liet zich niet afschrikken door een paar druppeltjes water.

Categorie:
Algemeen, Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Cultuur, Evenement, Gay Pride, Multicultureel
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,