Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Vrijwilligers, bedankt!

7 december 2016 -

COC Amsterdam bestaat helemaal uit vrijwilligers, zo’n 170 welteverstaan! Met Nationale Vrijwilligersdag willen we een aantal vrijwilligers uitlichten en in het zonnetje zetten!

Jolijn Faber is een van de vrijwilligers van het AmsterdamPinkPanel (APP). Het team dat onderzoek doet binnen de LHBT-gemeenschap. Zij is het langst zittend teamlid van het APP. Zij pakt altijd een groot gedeelte van de analyse van het jaarlijkse veiligheidsonderzoek op. Daarnaast kijkt ze altijd mee met teksten voor de website, persberichten en vacatures. Naast Jolijn zijn er nog vijf super-vrijwilligers! Zij zorgen er samen met de mensen van de UvA voor dat er mooie onderzoeken gedaan worden en de data verwerkt tot factsheets.

Olivier Weisz is al ruim twee jaar voorlichter bij COC Amsterdam. In die hoedanigheid geeft hij vele tientallen gastlessen over seksuele en genderdiversiteit in het middelbaar onderwijs. Hij staat altijd vrolijk en vriendelijk voor de klas, weet de leerlingen te boeien met zijn verhaal en met de interactieve aanpak. Zijn collega’s werken graag met hem samen en hij is een heel fijne vrijwilliger in onze groep. Hij combineert het werk voor het COC met een drukke baan als piloot en heeft natuurlijk een privéleven. Onze groep bestaat uit 46 vrijwilligers met bijna allemaal een baan, studie, bedrijf, gezin of anderszins druk leven. Zonder de inzet van al deze mensen zouden (veel) meer dan tienduizend kinderen per jaar minder over LHBT-ers weten dan nu.

Judith Snijders is ongeveer een jaar vrijwilliger bij COC Amsterdam bij het communicatieteam. Met haar journalistieke achtergrond en haar passie voor schrijven stapt zij op allerlei mensen af om hen te interviewen en hun verhaal op te tekenen. Ze zet andere vrijwilligers altijd op de voorgrond. Daarom willen we met nationale vrijwilligersdag haar een keer in het zonnetje zetten. Naast de interviews die zij afneemt, pakt ze ook allerlei andere teamwerkzaamheden op, zoals actielijsten maken van vergaderingen en met collega’s uit het team een mediaborrel organiseren tijdens COC’s Shakespeare Club. Naast Judith zitten er stuk voor stuk andere kanjers in het team. Iedereen heeft andere kwaliteiten en inbreng en dat maakt dat het team zo veel meters maakt!

Frank den Hartog is onze man achter de IT, het kloppende hart van alle zaken die het leven voor alle vrijwilligers makkelijker maken.
 Hij en zijn collega’s zorgen er op de achtergrond voor, dag in dag uit, dat alle technische radertjes draaien zodat de rest van de vrijwilligers zich kan concentreren op haar eigen activiteiten. Ligt de website eruit? Met een paar telefoontjes heeft Frank het alweer opgelost. “Het geeft wel een kick om met minimale middelen toch veel te kunnen bereiken. Ik vind het mooi om te zien hoe we via internet samen dingen voor elkaar krijgen.”

Peter de Ruijter is voorzitter van COC Amsterdam. Hij is het gezicht van COC in Amsterdam. Hij is erg betrokken bij alles wat speelt binnen de vereniging, maar ook daarbuiten op LHBT+ gebied en diversiteit. Peter koppelt werkzaamheden van de vereniging graag aan initiatieven binnen en buiten de LHBT-gemeenschap. Zo was hij een van de initiatiefnemers van de flyer die de positieve boodschap droeg ‘diversiteit maakt ons mens #020diversity’ als tegenbeweging na een aantal mishandelingen en haatflyers die werden verspreid in de stad. Hij bezoekt elk jaar alle groepen en teams en staat voor iedereen klaar. Een echte verbinder! Naast Peter staat er een mooi bestuur dat gezamenlijk ervoor zorgt dat COC Amsterdam met haar vrijwilligers goed functioneert.

Dank aan álle vrijwilligers van COC Amsterdam en onze samenwerkingspartners binnen en buiten de LHBT-gemeenschap!

Ook interesse om je steentje bij te dragen aan een van de talloze activiteiten van COC Amsterdam? Aarzel dan niet om te kijken naar onze vacatures, er zal vast en zeker ook iets voor jou tussen zitten.

Categorie:
Algemeen
Tags:
, ,