Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016: EuroPride in Amsterdam
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Amsterdam winnaar Homohoreca Verkiezing 2014

3 januari 2015 -

Dit jaar wint een bedrijf uit Amsterdam in drie van de vier categorieën van de Homohoreca Verkiezing. Volgens de organisatoren van GaySite.nl mag de voorzichtige conclusie worden getrokken dat de homohoreca in Amsterdam weer terug is van weggeweest.

Prik in Amsterdam is verkozen tot het meest populaire gaycafé van Nederland. De uitgaansgelegenheid aan de Spuistraat kreeg de meeste stemmen tijdens de Homohoreca Verkiezing 2014 van GaySite.nl. De eveneens in Amsterdam gevestigde Club Nyx wist de meeste stemmen te vergaren in de categorie ‘Gay-discotheek’.

In de categorie ‘Gay sauna’s’, wist NZ in Amsterdam met maar liefst bijna eenderde van de stemmen te winnen. Het complex opende haar deuren eind 2013 en wist met overmacht de meest prestigieuze prijs voor de Nederlandse homohoreca in de wacht te slepen. COC Amsterdam schreef dit jaar een review over de nieuwe sauna.

Voor het meest populaire gay-evenement moet je naar een parenclub in het zuiden van Nederland: Inn Joy in het Brabantse Budel.

Amsterdam weer aan top

De winst van Amsterdam is opvallend: in 2007 kon de hoofdstedelijk homohoreca in niet één categorie doordringen tot de top drie. Ook de afgelopen jaren werden de hoge prijzen en de matige service in de Amsterdamse homohoreca vaak genoemd als negatief aan Amsterdam. De stemmers van de Homohoreca Verkiezing denken daar nu dus anders over.

Verkiezing

In totaal werden ruim 11.000 stemmen uitgebracht.  Alle uitslagen van alle stemronden zijn gepubliceerd. Klik hier voor dit overzicht.

Volgende maand worden alle winnaars van de prijs tijdens een officiële huldiging in de schijnwerpers gezet. Zij ontvangen een speciaal ontworpen stalen plaquette en een advertentiebudget van 1000 euro.

Categorie:
Amsterdam
Tags:  • Recente berichten