Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Doe zelf iets voor LesBian Pride 2014!

27 april 2014 -

agp_logoVan 26 juli t/m 3 augustus staat Amsterdam weer in het teken van zichtbaarheid van LGBT’s. Dit jaar is het thema ‘listen’. Luister naar elkaar, probeer te begrijpen wat de ander zegt en toon begrip. Maar ook naar jezelf luisteren en je hart volgen zitten in dit thema besloten. 

Ook dit jaar organiseren Amsterdam Gay Pride en Stichting OndersteBoven een speciaal programma voor lesbische, biseksuele, trans- en queer vrouwen. Er zijn al een flink aantal leuke evenementen. Zo organiseert café Saarein weer een legendarisch voetbaltoernooi, zijn er diverse straatfeesten bij Vivelavie, queer workshops en een filmavond van GET A ROOM!, en organiseert DJ Dees weer de Pink Ladies on Stage. Wij hebben er nu al zin in en beginnen alvast te hopen op mooi weer. 

MAAR, wij willen meeeeeeer! OndersteBoven en Amsterdam Gay Pride zijn op zoek naar vrouwen die een evenement willen organiseren ter ere van de LesBian Pride. Je mag zelf weten wat je wil doen: een workshop/toneelvoorstelling/wandeling/feestje/picnic/BBQ-wedstrijd, noem maar op! Je mag ook zelf weten voor wie je het evenement toegankelijk wil maken, wordt het women only of ook toegankelijk voor al die andere letters van het LGBTQ-rijtje of onze hetero bondgenoten? Geef het allemaal op bij de aanmelding van het evenement via www.amsterdamgaypride.org  Let op! Meld je evenement voor 15 mei aan, want dan wordt het opgenomen in het programmaboekje van de Gay Pride. 

OndersteBoven beschikt over een klein fonds waarmee wij projecten financieel kunnen ondersteunen. Wil je hier gebruik van maken, mail dan voor 5 mei een kort projectvoorstel naar info@stichtingondersteboven.nl  Ook voor hulp bij brainstormen, kan je altijd mailen!

Categorie:
Amsterdam, Biseksueel, Gay Pride, Vrouwen
Tags:
, , , ,