Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Eerste baby op komst na eerste speeddate voor roze ouderschap

3 februari 2014 -

Meer dan gewenst

Speeddaten voor homoseksuele wensouders en singles: een nieuwe manier om een gezin te vormen

Voor homo’s en lesbiennes is het krijgen van kinderen iets ingewikkelder dan voor hetero’s. Je hebt er een co-ouder of een donor voor nodig, maar waar ontmoet je die? Op 20 maart 2014 organiseert Stichting Meer dan Gewenst weer een speeddate avond waar wensouders elkaar kunnen treffen. De allereerste speeddate van vorig jaar heeft al concreet resultaat opgeleverd: deze zomer wordt de eerste speeddate baby verwacht in een warm nestje van twee homomannen en een single hetero vrouw!

‘Van oudsher vinden veel lesbische en homo(stellen) elkaar via Meer dan Gewenst. De combinatie single heterovrouw met homo(stel) zit nu enorm in de lift’, zegt Jelle Martens, bestuurslid van Meer dan Gewenst en zelf net vader van een tweede kindje. ‘Homo’s dachten vroeger: ik ben homo, dus ik zal nooit kinderen krijgen. Nu dat homo-zijn over het algemeen geaccepteerd is en mannen samen kunnen leven, komt er wel ruimte voor die kinderwens. Dat sluit mooi aan bij de wens van veel single heterovrouwen die graag een kind willen, maar graag een vader voor het kind willen.”

Mensen ontmoeten elkaar via de website van Meer dan Gewenst waar wensouders oproepjes plaatsen om een donor of co-ouder te vinden. Toch is er veel behoefte aan een speeddate. Martens: ‘Als je samen een gezin wilt stichten is een klik zeer belangrijk. Of die klik er is, voel je face to face meteen.’ Tijdens de speeddate kunnen mensen elkaar leren kennen in korte gesprekken van 9 minuten.

Sara Coster, bestuurslid van Meer dan Gewenst en kinderwenscoach zal de avond inleiden. Tussen de gesprekken door is er tijd om met een hapje en een drankje meer informatie in te winnen bij de aanwezige leden van Meer dan Gewenst over donorschap en co-ouderen met een roze tintje.

Stichting Meer dan Gewenst zet zich in voor lesbo’s, homo’s en biseksuelen die gekozen hebben voor kinderen binnen hun relatie. Hiervoor organiseert zij o.a. wensouderbijeenkomsten en activiteiten voor kinderen met roze ouders. De eerst volgende wensouderbijeenkomst is op zaterdag 5 april.

Speeddate Roze ouderschap
Datum: donderdagavond 20 maart 2014 van 20:00 – 22:00 uur
Deelname: In verband met de te maken indeling van de gesprekken, is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dit kan via www.meerdangewenst.nl . De kosten bedragen 15 euro per persoon. (exclusief 1,50 ticketkosten)

Locatie: Amsterdam, de exacte locatie wordt doorgegeven na aanmelding. Voor de donor-situatie kan er vanuit het hele land aangemeld worden, voor co-ouderschap alleen uit de Randstad (Amsterdam en Utrecht en omgeving en Zuid Holland).

Categorie:
Amsterdam
Tags:
,