Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \'I Amsterdam\' in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Extra vertoning “De Turkse Boot” in Paradiso

28 March 2013 -

De documentaire “De Turkse Boot” volgt deelnemers van de Turkse boot die meevoer met de Canal Parade tijdens Gay Pride2012. De documentaire beleefde een succesvolle première en wordt nogmaals vertoond op zaterdag 6 april in Paradiso, in aanwezigheid van wethouder Andrée van Es, COC Amsterdam en bestuursleden van het Inspraak Orgaan Turken.

Tijdens Gay Pride 2012 in Amsterdam vaart er voor de eerste keer een boot met jonge Turkse homoseksuelen mee met de botenparade. Dit leidt tot veel media aandacht en spanning bij de organisatoren en deelnemers. In de documentaire De Turkse Boot vertellen een aantal van hen openhartig over hun geaardheid in combinatie met hun culturele achtergrond. De twee Amsterdammers, Döne en Serdar worden op de voet gevolgd tijdens hun voorbereidingen voor deze spannende dag. Ook worden beelden getoond van het Amsterdamse en Istanbulse culturele- en nachtleven tijdens Pink Istanbul in Paradiso en Pink Amsterdam in The Hall Istanbul. De Turkse Boot is de nieuwste film van filmmaker Chris Belloni, die in 2012 debuteerde met de spraakmakende documentaire I Am Gay And Muslim. Meer informatie over de documentaire op DeTurkseBoot.nl

Wethouder Andrée van Es (Werk, inkomenen participatie en Diversiteit en integratie) verzorgt het openingswoord. Verder zullen naast Jan van Asch, voorzitter van COC Amsterdam, ook Dennis Boutkan van het Zevenmanschap Amsterdam en Emre Ünver, voorzitter van het Inspraak Orgaan Turken (IOT) aanwezig zijn. Zij zullen na de vertoning van de documentaire een informeel gesprek aangaan met de aanwezigen. Deze extra vertoning is mogelijk gemaakt door  een samenwerking van COC Amsterdam met Paradiso en Stichting Pera.

De Turkse Boot documentaire + bespreking
Zaterdag 6 april
Aanvang: 21.30 uur, zaal open: 21:00 uur
Entree: 7,50 incl. daglidmaatschap
Programma met zitplaatsen
Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop

Categorie:
Amsterdam, Festivals, Gay Pride
Tags:
, , , , , , , ,