Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Jouw LHBTI+ gids voor Museumnacht 2019

2 november 2019 -

door Kylian Weijers

Vannacht is het zover, Museumnacht: dé nacht voor jong en nieuwsgierig Amsterdam om kennis te maken met 55 musea uit de stad. Heb jij een ticket weten te bemachtigen, dan gaat er een wereld aan activiteiten voor je open en kan je tussen 19:00-02:00 wel 315 dingen bezoeken! Weet jij al waar je heen gaat? Om het je gemakkelijker te maken hebben wij voor jou de leukste LHBTI+ activiteiten op een rijtje gezet. 

Pay it no mind in De Appel! 

Kom naar De Appel, waar de nacht compleet in het teken staat van de strijd naar gelijke rechten voor transgender personen – toen in New York en nu in Nederland en Namibië. Prominente transgender activisten delen hun verhaal, Mother Vineyard en haar kinderen van House of Vineyard serveren je een ondermijnende vogue performance en de beeldschone Miss Envy Peru geeft een drag workshop (bring your own drag!) met een lipsync als afsluiter. 

Klitje kleien bij NEMO 

NEMO presenteert je Pleasure & Pain: breng je vibrator tot leven, snuif je verliefd, klei met kutexperts een clitoris of maak jezelf meester van complexe bondage-technieken. Hoe voelt het om te bevallen? En wordt het niet eens tijd om alle fabeltjes omtrent seks eens en voor altijd te ontkrachten? Je bent zoet aan LHBTI+ gerelateerde activiteiten bij NEMO. 

De hokjesgeest in het Tropenmuseum 

Met hun tentoonstelling What a Genderful World pakt het Tropenmuseum deze nacht maar al te graag de kans om nóg dieper gender en seksualiteit in te duiken. De hokjesgeest wordt deze nacht gegarandeerd verdreven met dank aan theatermaker Mounir Samuel, 72-jarige wereldkampioen powerliften Ina Koolhaas Revers, Aynouk Tan met queer BPOC-vluchtelingen en gedragsexpert/spoken word artiest Kevin Groen. Bovendien krijg je hier een exclusieve preview van de theatershow Boys Won’t Be Boys te zien en druipt de queerness deze nacht van het gebouw af, met tunes van DJ Jasmine Perez, DJ Mixturess, DJ Shug La Sheedah, een performance van Nederland’s eerste queer rapformatie LIONSTORM en brengt Ian Sepheer zijn nieuwste nummer uit!

Dustin Thierry in FOAM 

The artist is present in FOAM, waar Dustin Thierry in gesprek gaat over zijn doorlopende serie Opulence, zijn relatie met de ballroom community en zijn liefde voor analoge fotografie. Toen hij vanuit Curaçao naar Nederland verhuisde kreeg hij steeds meer te maken met discriminatie en racisme en werd fotografie voor hem een krachtig middel tot emancipatie. Zeker een bezoek waard! 

Home is where the heart is? 

Nee, het is nog geen tijd om naar huis te gaan, want de interactieve voorstelling van de Istanbul Queer Art Collective wil je niet missen. Kom naar Framer Framed in het voormalig Oostergasfabriek en onderga de Indeterminate Psycho-Sexual Homeland Detection Unit Test om erachter te komen wat (t)huis voor jou betekent.

Support je local gay bar! 

De nacht is jong en rijk aan mogelijkheden. Last van FOMO? Op de website van Museumnacht kan je je eigen route aanmaken zodat je niks hoeft te missen. Nu je toch in de stad bent, vergeet niet om nog een bezoekje te brengen aan je local gay bar! Want voor je het weet… worden gay bars ook iets voor in een museum. 

© Artwork door Midhat Avdagic

Categorie:
Amsterdam, Evenement, Kunst & cultuur
Tags:
, , , , , , , ,