Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Korting COC-leden voor zelfverdedigingsseminar

8 maart 2015 -

Op zaterdag 21 maart a.s. organiseert het Kollektief Zelfverdediging een zelfverdedigingsseminar voor de LHBT-gemeenschap in Amsterdam. In de training staat centraal wat je kunt doen als je door meerdere mensen tegelijk wordt bedreigd of aangevallen op straat. COC-leden krijgen €2,50 korting.

Krav Maga

De training is op basis van Krav Maga, het zelfverdedigingsysteem van het Israëlisch leger, en wordt gegeven door Krav Maga-hoofdinstructeur Kevin Heller van Amsterdam Tigers Selfdefense, de enige LHBT-zelfverdedigingsgroep in Nederland, en het Kollektief Zelfverdediging Amsterdam.

Tijdens dit seminar leren mensen hoe zij zich uit bedreigende situaties moeten verplaatsen zonder dat er fysieke confrontatie plaats hoeft te vinden, maar zal de nadruk liggen op het aanleren van simpele basistechnieken uit het Krav Maga om mensen weerbaarder te maken.

Iedereen is welkom ongeacht ervaring, leeftijd, lengte, gewicht of geslacht. Neem t-shirt, sportschoenen, joggingbroek, water, handdoekje en wat snacks mee.

Weerbaar

Kevin Heller: “De reden waarom wij dit seminar organiseren is omdat er de laatste tijd veel incidenten zijn geweest waarbij mensen uit de LHBT-gemeenschap op straat zijn bedreigd of aangevallen door een of meerdere jongemannen. Wij willen mensen laten zien dat zij niet het slachtoffer hoeven zijn van zinloos geweld. Met de basisprincipes van Krav Maga in je broekzak kan je situaties voorkomen, ontwijken of zo snel mogelijk op een gunstige manier jouw kant op draaien. We leren je niet hoe je een commando moet worden, maar wel hoe je veilig thuis kan komen. Misschien met een beetje kleerscheuren, maar niet langer een weerloos slachtoffer.”

Tijdstip en plaats

Zaterdag 21 maart a.s. van 11.30 tot 15.30 uur.
Het seminar is in de bokszaal van Sporthal de Pijp, Lizzy Ansinghstraat 88 te Amsterdam

Aanmelding en kosten:

Stuur een email naar: info@kollektiefzelfverdediging.nl en geef aan met hoeveel mensen je komt en of je COC-lid bent. Deelname kosten bedragen: € 20,- (€ 17,50 voor COC-leden). Betaling is aan de deur, neem je COC-ledenpas mee.

Niet langer een slachtoffer! Leer je zelf verdedigen! Kom veilig thuis!

Categorie:
Amsterdam
Tags: