Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Mensenrechten centraal tijdens Gay Pride

30 juli 2013 -

Logo Amsterdam Gay PrideAmsterdam staat deze week in het teken van de Amsterdam Gay Pride. Ruim 200 sportieve, culturele, feestelijke en emancipatoire activiteiten vinden plaats tijdens de 18e editie van de pride. Met het thema ‘Reflect’ staan de sociale acceptatie en mensenrechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders centraal, met de deelname van een boot van stadsdeel Zuidoost en Human Rights Watch/Hivos aan de Botenparade en een speciaal concert op het Rembrandtplein.

Mensenrechtenconcert
Op vrijdag 2 augustus een bijzonder mensenrechtenconcert plaats op het Rembrandtplein. Het concert biedt activisten uit heel de wereld een platform om te vertellen over hun persoonlijke strijd. Ze worden eens een keer niet uitgescholden, in elkaar geslagen of bestraft, maar liefdevol toegezongen door een keur aan Nederlandse en internationale artiesten. Aan het concert is een wervingsactie gekoppeld voor het Pride Fonds van Amnesty en COC. Met de opbrengsten steunt het fonds activisten in onder meer Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten die in gevaar zijn. Zo kunnen zij hun werk beter en in grotere veiligheid doen.Hivos en Human Rights Watch in Botenparade
Tijdens de Botenparade op zaterdag 3 augustus varen ontwikkelingsorganisatie Hivos en de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch mee met hun ‘Wanted for Love’ boot. De deelname maakt onderdeel uit van een campagne waarmee de organisaties aandacht vragen voor de moeilijke positie van LHBT’s in Afrika. In drie Afrikaanse landen staat de doodstraf op homoseksualiteit en in meer dan 30 landen is het bij wet verboden.Daarnaast zal pride-organisator Stichting ProGay samen met deze organisaties en hun activisten, loco burgemeester Eric van der Burg en US Consul Randy Berry op vrijdag 2 augustus de Amsterdamse beurs openen.De negen dagen durende Amsterdam Gay Pride trapt morgen op zaterdag 27 juli af met de openingsreceptie bij Vodafone voor genodigden. Van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 augustus vinden de straat- en pleinfeesten plaats. Zaterdag 3 augustus trekken 80 versierde boten door de grachten van Amsterdam. Het evenement wordt zondag 4 augustus afgesloten met het traditionele slotfeest op het Rembrandtplein.

Het volledige programma staat op www.weareproud.nl.

Categorie:
Amsterdam, Gay Pride
Tags:
, , , , , , , , ,