Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016: EuroPride in Amsterdam
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Nichtenhumor op podium Songfestival

8 mei 2014 -

IMG_5366b - lowresVoor het eerst werden er openlijk grappen gemaakt, door de presentatoren,  over de aanwezige gays op het Songfestival (COC Amsterdam heeft een officiële reporter in Kopenhagen). De grappen vielen een beetje in het water, althans in de zaal. Het valt hier namelijk reuze mee met de homozichtbaarheid; slechts enkelen maken ‘er’ werk van, zoals bijgaande Nederlanders. Wel is er in de stad een LGBT-dorp, waar het niet erg druk is vanwege het slechte weer.

Wel hebben we natuurlijk de Oostenrijkse Conchita Wurst, en daarover berichten de media uitgebreid. De nieuwswaarde ervan is beperkt, omdat het grote taboe natuurlijk al jaren terug doorbroken is door Dana International.

Pikanter was het boegeroep bij de selectie van Rusland. Het viel eigenlijk wel mee, het was erg kort, maar het belooft weinig goeds voor de finale op zaterdag. Iedereen weet er nu van, anders dan dinsdag waar de helft van het publiek het niet doorhad, dus als het publiek kwaad wil is het nu het moment.

De selectie van Ilse en Waylon kwam in de zaal een beetje als een verrassing. De kleinschalige act deed het op tv blijkbaar veel beter dan in de zaal. Je zag niet veel en het geluid was ook nog eens slecht. In de zaal is de act van Zweden het meest aansprekend. Sowieso is de beleving in de zaal heel anders. In de onderbrekingen valt de aandacht weg, en de acts zijn gericht op de camera’s en niet op het publiek. De belichting is bijvoorbeeld heel anders dan bij een ‘normaal’popconcert; daar staan de schijnwerpers vol op de artiest, dat is bij tv niet nodig. Het bekendste merk van dit type spotlight is Super Trouper, juist ja, van die ABBA song.

 

Categorie:
Amsterdam
Tags:
, , , ,