Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Opening tentoonstelling Visible Faces

12 juli 2013 -

Visible Faces De tentoonstelling Visible Faces toont – in samenwerking met IHLIA – een reeks portretten en videobeelden van Turkse homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Journalist Cigdem Yuksel wil de zichtbaarheid van Turkse LHBT’ers bevorderen en het taboe binnen de Turkse gemeenschap over dit onderwerp ter discussie stellen. 

Homoseksualiteit is binnen de Turkse gemeenschap nog altijd een gevoelig onderwerp waar men nauwelijks over spreekt. Zowel in Turkije als in Nederland komt de homo-emancipatie binnen deze groep moeizaam op gang. Nog altijd verschijnen er in de Turkse media berichten over eerwraak, mishandelingen en discriminatie jegens homo’s en transgenders. De acceptatie van homoseksualiteit is nihil en praten erover wordt niet gedaan. Niet alleen in Turkije maar ook in Nederland ontbreekt het aan dialoog onder Turken. Angst voor sociale veroordelingen en verstoting dwingen Turkse LHBT’ers vaak tot een dubbelleven waarin ze worstelen met cultuur, religie en tradities.
Middels deze reeks portretten uit Amsterdam en Istanbul wordt er voortgeborduurd op de discussie die is ontstaan in de Turkse gemeenschap na de participatie van de Turkse boot aan de Gay Pride vorig jaar. Om het taboe te kunnen doorbreken moet deze discussie voorgezet worden, immers iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn, ongeacht seksuele voorkeur, religie en cultuur.
De portretten en videobeelden tonen de moed van Turkse homo’s, lesbiennes, biseksuelen die openlijk uitkomen voor hun geaardheid. Dit is nieuw en bemoedigend voor andere jonge Turkse (maar ook Marokkaanse) homoseksuelen die steun zoeken in hun proces om uit de kast te komen.
O P E N I N G
******
26 juli 2013 
18.00 uur


Programma
– welkomstwoord
– korte gesprekken met enkele gefotografeerden
– videofragmenten
– borrel bij La Place

Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143, 6e verdieping
020-523 08 37

Het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA) is een bibliotheek, archief, informatie- en documentatiecentrum over homoseksualiteit en seksuele diversiteit met vestigingen in de bibliotheken van Amsterdam en Leeuwarden www.ihlia.nl

Categorie:
Amsterdam, Cultuur
Tags:
, , , ,