Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Wethouder van Es opent Roze Filmdagen in EYE

9 maart 2013 -

Woensdag 13 maart gaat alweer de 16e editie van de Roze Filmdagen, het Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival, van start in EYE (het nieuwe Filmmuseum aan het IJ). Vervolgens zal bioscoop Het Ketelhuis weer 11 dagen lang dé ontmoetingsplek zijn om te genieten van ‘GLBT’-cinema. Wethouder Andrée van Es verricht de opening van deze meest uitgebreide editie van de Roze Filmdagen in EYE. Het festival laat van 13-24 maart alweer voor de 16e keer films zien met roze thema’s en trekt steeds meer (internationale) bezoekers. De Roze Filmdagen is het grootste Gay & Lesbian Filmfestival van Nederland.

Festival Director Werner Borkes kijkt uit naar deze 16e editie: “Het is de grootste editie ooit, met 12 dagen en maar liefst 120 voorstellingen en opnieuw een tour langs Nederlandse filmtheaters. Een aantal interessante thema’s zullen wederom een groot publiek (vorig jaar nog 8000 bezoekers) moet aanspreken.” De thema’s van het festival zijn dit jaar onder andere ‘Aktivisme’ (strijd en solidariteit), ‘Visibility’ (hoe zichtbaar is homoseksualiteit en wat zien we dan eigenlijk?) en ‘Pink Citizenship’ (een goede buur(t) is beter dan een verre vriend(in). De Roze Filmdagen kent dit jaar maar liefst zeven awards: vijf OUTTV Audience Awards voor de publieksfavorieten, en drie Industry Awards (beste speelfilm, beste korte film en beste documentaire). Deze drie prijzenworden toegekend door diverse jury’s.

Opening 13 maart 20.00 uur in EYE

De openingsfilm van het festival is het Canadese CLOUDBURST (Thom Fitzgerald) met in de hoofdrollen Oscarwinnaressen Olympia Dukakis en Brenda Fricker. In deze roadmovie ondernemen twee dames, die al 30 jaareen koppel zijn, een reis van Amerika naar Canada om daar te gaan trouwen omdat een kleindochter hen wil scheiden door een van hen in een verzorgingshuis te stoppen. Aangezien ze niet getrouwd zijn hebben ze geen rechten en trouwen kan in wel in Canada…

Na de opening in EYE verhuist het festival in zijn geheel naar Bioscoop het Ketelhuis, dat 11 dagen lang een ontmoetingsplek is voor de gehele ‘community’ en (arthouse) filmliefhebbers.

Het festival sluit af op 24 maart met de toekenning van de Awards, gepresenteerd door Dolly Bellefleur.

Kijkvoor meer informatie over het festival en de agenda met alle films en tijden opRozeFilmdagen.nl

Roze Filmdagen – 16th Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival – 13-24 maart 2013

Categorie:
Amsterdam, Cultuur
Tags:
, , , , , ,