Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Goed nieuws uit Rusland

6 augustus 2013 -

foto (12)Tussen al het nieuws over Canal Pride viel dit bericht een beetje weg. Op 25 juli heeft de rechtbank van het Vasileostrovsky district in St. Petersburg de eerdere veroordeling van gay organisatie Coming Out ongedaan gemaakt. Men was veroordeeld tot een boete van 12.500 euro omdat men niet juist was geregistreerd als “buitenlandse organisatie”. De details van de herziening zijn komisch: de aanklager kon geen enkel feit produceren, zoals de vermeende datum en de locatie van de overtreding. De zaak werd zonder inhoudelijk oordeel over de aangevoerde verdediging terugverwezen voor herbehandeling. Rechter Kovin deed hier iets wat wel vaker gebeurt in dit soort gevallen: hij wijst de aanklacht af op formele gronden, iets waarmee hij vermoedelijk zijn eigen positie minder in gevaar brengt. Polina Andrianova (vorig jaar op Gay Pride te gast van de gemeente) schrijft: “We raken er aan gewend dat we ons voortdurend op glad ijs begeven, met de wetten over buitenlandse agenten en die over homo-propaganda. Iedere dag kan een nieuwe verrassing brengen. We zijn erg blij dat zo velen ons steunen en blijven ondersteunen.” Tegelijk meldt ze dat de boetes, zowel die van 12.500€ voor ComingOut zelf als die van 7500€ voor de directeur persoonlijk door homo-organisaties uit Noorwegen, Finland en Hamburg, alsmede door Amnesty Internationaal zijn opgebracht; en natuurlijk door donateurs via de website.
Wil je ook meehelpen? Ga dan naar de site van Coming Out en doe je bijdrage. Via PayPal gaat het reuze makkelijk. Nog geen PayPal? Heb je eindelijk een hele goede reden om een account te nemen; betalen via internet gaat dan makkelijk en veilig.

Uiteraard kun je direkt het gay-nieuws uit Rusland volgen. De St. Petersburg Times (Engelstalig) bericht over het algemeen pro-gay, en het nieuws komt bij ComingOutSpB via Twitter  en Facebook, en uiteraard de eigen site. Kijk ook bij de collega’s van Russian LGBT Network. Opvallend is het grote aantal acties wat overal ter wereld opgezet wordt.
Je zou kunnen speculeren dat de Winterspelen voor het regime-Putin wel eens flink zou kunnen tegenvallen, nu men zo opzichtig ruzie met de LGBT-community gezocht heeft, nadat die net bijvoorbeeld door president Obama zo expliciet gesteund werd. Natuurlijk staan de media overal te wereld te trappelen om ieder incidentje breed uit te meten (zelfs AlJazeera!), vooral zo lang de Spelen nog niet begonnen zijn; dan is er weinig ander nieuws. Zouden er ook tijdens het evenement LGBT-atleten zijn die hun nek willen uitsteken, dan kunnen ze op veel sympathie en publicitaire ondersteuning rekenen.

Categorie:
Buitenland, Discriminatie, Homo-emancipatie
Tags:
, , , ,