Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Oproep: lever uw oude regenboogvlaggen in!

25 april 2013 -

Op 8 april bezocht de Russische president Poetin onze hoofdstad. COC Nederland vroeg middels een grote demonstratie aandacht voor de hachelijke situatie van LGBTQ’s in Rusland. Met name werd tegen de anti-homowetgeving in dit landgeprotesteerd. Onderdeel van deze voorgestelde (en in sommige delen van het land al aangenomen) wetgeving is het verbieden van “homo-propaganda”, zoals zoiets simpels als het vertonen van een regenboogvlag. COC Amsterdam vindt dit natuurlijk een bizar gegeven en ondersteunde de acties tegen deze wetgeving door gratis regenboogvlaggen uit te delen in de stad. Zo wilden we laten zien dat we de LGBTQ beweging in Rusland een warm hart toedragen. De actie waseen groot succes en trok veel aandacht.

Zo ook van Rainbow City Rotterdam. Deze organisatie werkt aan de sociale acceptatie van seksuele diversiteit in Nederland en ondersteunt verschillende projecten met hetzelfde doel in het buitenland. Zo onderhouden ze ook nauwe contacten met LGBTQ-organisaties in landen zoals Servië, Macedonië en Rusland. In deze landen is het vaak lastig om aan iets ogenschijnlijk simpels als een regenboogvlag te komen, laat staan ze te gebruiken bij demonstraties (als demonstraties al toegestaan zijn!). Rainbow City Rotterdam verstuurt regenboogvlaggen die in Nederland niet meer gebruikt worden naar deze landen toe.

Omdat Rainbow City een vrijwilligersorganisatie is hebben ze zelf weinig middelen om nieuwevlaggenaan te schaffen. Daarom doen we namens Rainbow City een oproep aan iedereen die een regenboogvlag over heeft en niet meer gaat gebruiken: lever deze in! Dit kan niet bij COC Amsterdam vanwege onze beperkte openingstijden, maar gelukkig heeft de winkel Gays & Gadgets aangeboden een inleverpunt te zijn.

Inleveren kan vanaf vandaag dus bij Gays & Gadgets, Spuistraat 44, 1012 TV Amsterdam. Rainbow City komt vervolgens daar de vlaggen ophalen en zorgt dat ze bij hun partnerorganisaties terecht komen.

Meer informatie over Rainbow City Rotterdam kunt u hier vinden.

Categorie:
Buitenland, Discriminatie, Homo-emancipatie
Tags:
, , , , , , ,