Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Petitie tegen Sotsji delegatie

16 januari 2014 -

Protest tegen Poetin - COC AmsterdamNa alle gebeurtenissen van afgelopen week heeft COC Nederland op 15 januari een nationale internetpetitie tegen de zware delegatie gestart die het kabinet naar de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji wil sturen. Peter van der Vorst en Albert Verlinde maakten dat woensdag bekend in het televisieprogramma RTL Boulevard.

DE PETITIE KAN HIER GETEKEND WORDEN.

De petitie roept de regering en de Tweede Kamer op om de Nederlandse koning en minister-president niet naar de Olympische Winterspelen in Sotsji te sturen. Het COC wil dat de regering op die manier duidelijk haar afkeuring laat blijken over de slechte situatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) en de mensenrechtensituatie in Rusland in het algemeen.

Het COC sluit daarmee aan bij de wens van de Russische LHBT-beweging, die landen vraagt om niet hun hoogste vertegenwoordigers naar de Winterspelen te sturen. Ook de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Canada en België sturen uit protest geen staatshoofd of  regeringsleider naar Sotsji. De Nederlandse delegatie naar de Winterspelen zou een van de zwaarste ter wereld zijn.

De situatie van LHBT’s in Rusland verslechtert met de dag. Russische LHBT-organisaties rapporteren een sterke toename van geweld tegen LHBT’s sinds president Poetin in 2013 de antihomowet invoerde. In Russische sociale media verschijnen afschuwelijke filmpjes waarin LHBT’s worden mishandeld, vernederd en worden gedwongen om uit de kast te komen. Er zijn invallen en bommeldingen bij LHBT-bijeenkomsten en organisaties.

Dat Nederland een delegatie bestaande uit de koning, koningin, minister-president en de minister van Sport naar Sotsji stuurt, werd op vrijdag 10 januari bekend gemaakt door minister-president Rutte. Tijdens het vragenuurtje van dinsdag 14 januari gaf Rutte aan vooralsnog niet van dit voornemen te willen afzien. Het COC stuurde de regering op 19 december een brief met het verzoek om géén zware delegatie naar Sotsji te sturen.

[Bron: COC NL]

Categorie:
Buitenland, Homo-emancipatie
Tags:
, , , , , , , , , , ,