Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

30 november: COC Songfestival (deelnemende organisaties gezocht)

3 juli 2013 -

COC Songfestival 2013Oproep aan COC’s & andere organisaties

Het Nationaal COC Songfestival is ooit in Maastricht begonnen met een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waaraan jaarlijks ongeveer 15 homoverenigingen deelnemen. Daarmee is het festijn ook het enige in Nederland waar zoveel ‘roze’ liedjes bij elkaar komen.

Na de winst van Niena Bocken met het nummer ‘Fatigay’ heeft Stichting Pink Events de organisatie namens het COC Limburg op zich genomen. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang! Op zaterdag 30 november 2013 zal de 19e editie van het COC Songfestival plaatsvinden in de oude stadsschouwburg van Maastricht ‘La Bonbonnière’.

Deelnemers gezocht
Zonder deelnemers geen songfestival, vandaar deze oproep aan alle COC’s en andere homo-organisaties in Nederland om in overweging te nemen om deel te nemen aan deze 19e editie van het Nationaal COC Songfestival.

Tijdens een spetterende show krijgt uw deelnemer de gelegenheid zijn/haar muzikale talent tentoon te spreiden en het publiek te vermaken. Het is ook mogelijk om een groep in te sturen bestaande uit maximaal 6 personen.

Na de show is het oordeel aan de publieksjury – vertegenwoordigers van de deelnemende verenigingen – en een kritische vakjury om de winnaar te bepalen van het Nationaal COC Songfestival 2013.

Intentieverklaring
Om het festival zo goed mogelijk te organiseren is het van belang dat we van te voren een goede inschatting hebben van het aantal deelnemers. Wij willen u vriendelijk verzoeken bijgevoegde intentieverklaring in te vullen en vóór 15 juli te retourneren.

Na aanmelding ontvangt u medio augustus het formulier ‘Deelname Nationaal COC Songfestival 2013’, om uw organisatie en deelnemer definitief aan te melden.

Voorrondes
Steeds meer organisaties houden speciale voorrondes in hun stad of regio om te bepalen wie hen gaat vertegenwoordigen. Wellicht is het een idee om dat ook in uw regio te doen.

Mocht uw organisatie een voorronde organiseren, dan kunt u dat aangeven als opmerking op de intentieverklaring; wij proberen bij een paar voorrondes aanwezig te zijn.

In verband met de voorbereidingstijd stellen wij het op prijs wanneer de definitieve deelnemer uiterlijk op 15 oktober 2013 bij ons bekend is. Wij willen u vragen hier rekening mee te houden in uw activiteitenplanning.

Wij hopen er samen met u een geslaagd Nationaal COC Songfestival 2013 van te maken!

(Namens de organisatie van het COC Songfestival 2013)

Categorie:
COC Amsterdam e.o., Festivals
Tags: