Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Het alledaagse op zijn extreemst

8 februari 2013 -

Amsterdam, 8 februari 2013 – Pride Photo Award, de internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit, trapt haar vierde editie af. Het thema van dit jaar is ’Extremely Normal’. Het thema daagt de deelnemers uit om in plaats van de extravagante stereotypes juist het alledaagse van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap te portretteren.

Pride Photo Award nodigt fotografen uit de hele wereld uit om deel te nemen aan de wedstrijd die in april begint. Inzenden kan in drie vaste categorieën: Documentair, Gender en Open en een jaarlijks wisselende thema categorie.

Het thema van 2013 is ‘Extremely Normal’. Als het gaat over homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) tonen de media vaak extravagante foto’s: drag queens, halfnaakte dansende mannen op een boot. Dat LHBT’s net zo gewoon, net zo bijzonder en saai zijn als de rest levert geen aantrekkelijke beelden op, zo is blijkbaar de gedachte.

Hoe kun je het alledaagse op een aansprekende, pakkende manier fotograferen? Hoe maak je het gewone bijzonder? Dat is de uitdaging van dit jaar: maak bijzondere foto’s van gewone mensen, waarbij PPA vooral geïnteresseerd is in fotoseries die de diversiteit laten zien van de LHBT-gemeenschap en foto’s die mensen aan het denken zetten over gender stereotypen.

De wedstrijd begint medio april (de precieze datum is nog niet bekend) en loopt tot eind mei. Fotografen kunnen zich inschrijven en foto’s uploaden via www.pridephotoaward.org.

In juni zal een jury van internationaal gerenommeerde fotografie experts de winnaars selecteren. De jury voor 2013 wordt medio februari bekend gemaakt.

De uitreiking zal plaatsvinden op 23 augustus 2013 in de Oude Kerk te Amsterdam. De expositie zal één maand te zien zijn en zal naar verwachting ten minste 10.000 bezoekers trekken.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo.

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Pride Photo Award
Tags: