Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Amsterdam ontvangt donatie Nasty Women

13 maart 2017 -

Zaterdag 11 maart ontving Dymfke van Lanen, penningmeester van COC Amsterdam, uit handen van Maria Koning (kunstenaar Airco Caravan) van de Nasty Women Exhibition Amsterdam een donatie van bijna EUR 5,000. Daarnaast ontvingen Minister Liliane Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) voor de organisatie ‘She Decides’ en Leticia Zenevich voor ‘Women on Waves’ identieke donaties.

Nasty Women Exhibition

De Nasty Women Exhibition is ontstaan als reactie op de vrouwonvriendelijke commentaren van Donald Trump, de huidige President van de Verenigde Staten van Amerika. Doel is om fondsen te werven voor ‘hands-on organisaties’ die opkomen voor diversiteit en strijden tegen toenemende vrouwen- en homohaat, racisme en populisme. Amsterdam is een van de 45 locaties wereldwijd waar kunstenaars werk hebben ingebracht ten bate van het goede doel. In Amsterdam zijn fondsen geworven voor She Decides, Women on Waves en COC Amsterdam door inbreng van in totaal 183 kunstenaars en 240 kunstwerken.

She Decides is het fonds dat vrouwen wereldwijd in staat wil stellen om het recht uit te oefenen zelf te besluiten kinderen te krijgen, wanneer zij dat willen en met wie zij dit willen. Women on Waves zet zich in voor het voorkomen van ongewenste zwangerschap en onveilige abortus, overal ter wereld.

COC Amsterdam

“We zijn zeer trots om als lokale vereniging en vrijwilligers organisatie samen met internationaal opererende organisaties als She Decides en Women on Waves deze donatie te ontvangen”, aldus Dymfke van Lanen, penningmeester van COC Amsterdam.  “5,000 euro is voor ons een substantieel bedrag aangezien we geen structurele subsidies ontvangen. Het stelt ons in staat om, in lijn met de gedachte van de ‘Nasty Women’, nieuwe lokale initiatieven te ondersteunen”.

Over COC Amsterdam

COC Amsterdam maakt zich sterk voor LHBT+-emancipatie in de regio Amsterdam. LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgender personen. Om dat te bereiken, maakt COC Amsterdam de doelgroepen vooral op een positieve manier zichtbaar. Dit is de eerste stap die gezet moet worden om sociale acceptatie te bevorderen daar waar dit nodig is. Een van onze voornaamste prioriteiten is aandacht te vestigen op brede maatschappelijke diversiteit en de positie van LHBT+’s hierin. We doen dat met een organisatie waarin ongeveer 170 professionele vrijwilligers werkzaam zijn, bijvoorbeeld stadscoördinatoren, onderzoekers, bestuurders en voorlichters. Daar zijn we trots op! Het werkgebied van COC Amsterdam bestaat uit de volgende gemeentes: Almere, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn en Waterland.

Categorie:
COC Amsterdam e.o.
Tags:
, , , , , ,


  • Recente berichten