Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Amsterdam tevreden dat Hoge Raad hoger beroep in zaak-Felter af wijst

15 november 2016 -

De veroordeling van oud-lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij (RMP), Delano Felter, blijft ook in hoger beroep staan. Zo oordeelde de Hoge Raad begin deze maand. De oud-politicus was in hoger beroep gegaan tegen zijn eerdere veroordeling van 1 februari 2016 door het Hof in Amsterdam. Felter kreeg in februari dit jaar een boete opgelegd van 1.000 euro, waarvan 500 euro voorwaardelijk, voor homodiscriminatie.

Anti-homo uitspraken

COC Amsterdam en een aantal andere organisaties en personen deden aangifte tegen Felter vanwege zijn uitspraken in 2010 voor de camera van AT5. Hierin verklaarde Felter dat hij homoseksuelen het land “uit zou sodemieteren”, homoseksualiteit een afwijking is en dat homoseksuelen agressieve personen zijn. Ook moest Nederland weer een “heteroland” worden. Eerder oordeelde het Hof dat de uitlatingen ‘onmiskenbaar’ de bedoeling hadden om homoseksuelen bij het publiek in een kwaad daglicht te stellen. ‘Homoseksuelen worden als groep in diskrediet gebracht en de waardigheid van de groep wordt ernstig aangetast.’ Het Hof kwalificeert de uitlatingen daarom als discriminerend. Voorzitter COC Amsterdam Peter de Ruijter: “Ik ben erg blij dat de veroordeling ook in het hoger beroep blijft staan. Dit bevestigt dat je een groep mensen niet zomaar kunt labelen op grond van een bepaald kenmerk en hun waardigheid vervolgens op basis hiervan kunt aantasten. In dit geval is er duidelijk een grens overschreden, die nu is bevestigd door de Hoge Raad.”

#020diversity

Kortgeleden heeft COC Amsterdam zich samen met vertegenwoordigers van de LHBT+-emancipatie beweging, christelijke, joodse en islamitische geloofsgemeenschappen, maatschappelijke en culturele organisaties uitgesproken voor diversiteit in Amsterdam met de actie: #020diversity. Dit naar aanleiding van de verspreiding van anti-homo flyers in de Amsterdamse stadsdelen Nieuw-West en West. “Amsterdam is ontzettend divers. Bestaande problemen los op je door met mensen op basis van wederzijds respect samen te werken”, aldus Peter de Ruijter.

Categorie:
COC Amsterdam e.o.
Tags:
, , , , , , , , , ,