Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Curly Girls vertegenwoordigen COC Amsterdam op songfestival

25 november 2015 -

“Ik hoop heel hard dat we winnen, het zou tof zijn als het COC Songfestival volgend jaar naar Amsterdam komt,” vindt Monique Schadé, gitaarspeler van de Curly Girls. Haar gelegenheidsband vertegenwoordigt het COC Amsterdam tijdens het COC Songfestival op 12 december in Nijmegen.

De
Curly Girls bestaan uit Monique en haar vriendinnen Cheryl, Brenda, Sandra, en Marta. Normaal gesproken zingt Monique in een band, maar dit jaar staat ze achter de gitaar. Zij en haar vriendinnen hebben een cursus gedaan waar ze een muzikale vaardigheid leerden die ze nog niet bezaten. “We vonden het zo leuk om het nummer ‘free’  te brengen, dat we besloten het in te dienen voor het songfestival.”

De andere leden van haar groep zijn niet LHBTQ, maar strijden graag mee voor gelijke rechten. “Drummer Marta is van Poolse afkomst, en in haar land kunnen mensen niet openlijk homo zijn. Ze is daar erg tegen en zegt dat ze elk middel aangrijpt om er openheid aan te geven. De anderen doen het ook voor mij, om te laten zien dat ze achter me staan.”

Monique hoopt op punten voor originaliteit. “Een meidenband komt nauwelijks voor in de COC songfestivals. En een band waarin iedereen iets doet waar ze eigenlijk niet in zijn geschoold is helemaal apart,”  zegt Monique. “Bas spelen, of drummen, ga er maar aan staan, dat is niet makkelijk.” Ze hoopt dat de jury dat meeneemt in de overweging. “En wat we niet hebben aan muzikaliteit,halen we in door flink te flirten met de jury,” zegt ze met een lach.

Monique heeft twee keer eerder meegedaan aan het festival voor COC Zeeland, voordat ze naar Noord-Holland verhuisde. Ze is toen zingend vierde en derde geworden. De meeste kandidaten kent ze al, “Het wordt natuurlijk vooral een feestje,” zegt monique, “met al die lesbo’s en homo’s in Nijmegen.

oie_25215310bKtFMWQ9

Categorie:
COC Amsterdam e.o.
Tags:
, , ,