Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016: EuroPride in Amsterdam
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Danspaleis fleurt COC’s Shakespeare Club op

14 augustus 2017 -

Het driedaagse programma van COC Amsterdam tijdens Pride 2017 werd knallend afgesloten met een avond voor LHBT-senioren. En wie helpt je daar dan bij? Het Danspaleis natuurlijk. En die weten hoe dat moet: de aanwezigen vermaakten zich opperbest en de stemming zat er helemaal in. Menig bezoeker die misschien normaal te weinig beweegt, bleek over onvermoede danstalenten te beschikken.

Muziek, die uit je jeugd uiteraard, is blijkbaar een geweldige stimulans. Je zag de jeugd af en toe puzzelend naar de muziek luisteren, want die is uit de jaren veertig tot zestig, maar de rest raakte helemaal op dreef. De leuke aankleding met oude meubeltjes en de groep vrijwilligers die extra actie op de dansvloer brachten deden de rest. Het heerlijke weer, een zonnetje maar niet te warm, deed de rest.

Er zat duidelijk een plan achter. Wie is het Danspaleis eigenlijk? Het blijkt een vrijwilligersorganisatie te zijn die feesten voor ouderen organiseert. Suna Duijf is de oprichtster, en ze is er bij toeval ingerold. Een jaar of tien geleden draaide ze als DJ Suna op een verjaardag van de vijfenzeventigste verjaardag van de moeder van een vriendin; uiteraard muziek uit de oude doos. Het sloeg enorm aan en ze werd voortdurend gevraagd. Vijf jaar geleden besloot ze het beter te gaan organiseren en Danspaleis is nu een stichting. Men verzorgt avonden in bejaarden- en verzorgingstehuizen, steeds met groot succes. Er is een kantoor met een kleine kern van freelancers en daaromheen een kring van vrijwilligers. De kosten worden uit verschillende bronnen gedekt. Men draait normaliter twee uur lang, en er zijn gemiddeld 50 tot 100 personen. Men heeft ook jongere vrijwilligers die het feest op gang brengen, drank verzorgen en de mensen voor de eerste dans uitnodigen. In samenwerking met COC Amsterdam doet men nu voor de tweede keer een avond tijdens Pride, en het was ook vorig jaar al gelijk een succes. En, gezien dit jaar, nog steeds.

En de samenwerking wordt voortgezet want op 1 oktober dit jaar, een woensdag, is er een Danspaleis Roze Editie in de huidige locatie van COC Amsterdam, Stadhouderskade 89, 15.00 tot 17.00 uur. Dit is het gebouw van het Dovenontmoetingscentrum.

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Cultuur, Evenement, Gay Pride
Tags:
,