Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Eerste vrijwilligersmiddag groots succes!

18 juli 2019 -

Zaterdag 6 juli vond onze eerste vrijwilligersmiddag plaats in het vertrouwde Doven Ontmoetingscentrum. De dag bestond uit twee delen, een inhoudelijk en een gezellig gedeelte. Bij binnenkomst werden we verwelkomd met een drankje, een gezonde snack en een vel met drie stickers. Een voor je naam, een voor je team en een moest je blanco laten. Toen we allemaal compleet waren was het tijd voor de introductie door onze voorzitter Vanny. Hij lichtte toe waarom we bijeengekomen waren, namelijk om de band met elkaar te versterken. Het bestuur had gehoor gegeven aan deze wens die onder de vrijwilligers leefde en zo deze middag georganiseerd.

[ngg src=”galleries” ids=”42″ exclusions=”101,102,103,104,105,106,107″ display=”basic_slideshow”]Daarna begon het inhoudelijke programma onder leiding van Marten Bos en werd duidelijk waarvoor de blanco sticker was. Marten brak onmiddellijk het ijs met onze eerste opgave: kies twee mensen wie je zou willen verleiden/door wie je verleid zou willen worden, vorm een groepje en vertel iets bijzonders over jezelf. Daarna mocht iedereen zichzelf in vijf woorden voorstellen aan de rest van de groep. Nu iedereen elkaar wat beter had leren kennen, mochten we ieder twee post-its pakken. Op de ene schreef je je motivatie voor het doen van vrijwilligerswerk en op de andere hetgeen waarvan je blij wordt. Deze werden op posters geplakt aan de weerszijden van de ruimte. Daarna vormden we weer groepjes en bespraken we met elkaar wat we hadden opgeschreven. Marten las het geheel nog eens voor.

[ngg src=”galleries” ids=”42″ exclusions=”100,102,105,106,107,108,109″ display=”basic_slideshow”]Na een korte pauze moesten we van jong naar oud staan en werd de groep gehusseld. De oudere aanwezigen kwamen tegenover de jongere te staan en zo leerden we nog meer anderen kennen. De volgende opdracht was het opschrijven van wat we nodig hadden van onszelf en van de vereniging. Ook dit las Marten weer voor. Tot slot wisselden we weer van groepjes en moesten we praten over aandachtspunten voor onszelf en voor de vereniging. Van beide maakte ieder groepje een top 3 en deze werden gepresenteerd. Terwijl de catering binnenkwam, deed Vanny het afsluitende woord. Hij liet weten dat er door de verhuizing nog wat truien met ons logo waren gevonden die we mochten passen en meenemen, maar bovenal dat hij het een zeer geslaagde eerste sessie vond, waar iedereen het unaniem mee eens was.

[ngg src=”galleries” ids=”42″ exclusions=”100,101,103,104,108,109″ display=”basic_slideshow”] 

Categorie:
COC Amsterdam e.o.
Tags:
, , , ,


  • Recente berichten