Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Gay Pride 2014 Highlights

22 juli 2014 -

Gay Pride 2014 Gay Pride 2014… Hij komt eraan! Natuurlijk weet iedereen dat Gay Pride tegenwoordig een evenementenweek is en er is te veel te doen om hier op te noemen. Je kunt alles vinden op amsterdamgaypride.nl/agenda.

Maar waar moet je beginnen? Op de zaterdagmiddag natuurlijk, als je er tenminste nog bij kunt, met die 300.000 vrienden van je. De bekende route over de Prinsengracht (voor de nieuweling: de buitenste van de drie ‘echter’ grachten). Begonnen wordt aan de westkant van Centraal Station, door de gracht en dan via de Amstel, de Magere Brug en de Stopera terug naar het IJ. Wees er op tijd bij want het is vol. Let ook op het laatste nieuws: vaak worden bijzondere deelnemers pas op het laatste moment bekendgemaakt. In ieder geval is burgemeester van der Laar en dit jaar weer bij. Start: 13.30u.

Op amsterdamgaypride.org/events vind je alle 280 (!) evenementen en je kunt handig selecteren op categorieën (ook op je smartphone uiteraard).

Wat valt er onder andere te beleven op de Gay Pride 2014:

 

Zaterdag 26 juli – 3 augustus: Rondleidingen Roze Rijksmuseum!

Rijksmuseum - COC AmsterdamDe openheid van Gay Pride is iets van deze tijd. Dat dit in vroeger eeuwen anders was, zal niemand verrassen.

Deze rondleiding vertelt aan de hand van een aantal kunstwerken in het Rijks over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland: een wandeling van de 16de tot en met de 20ste eeuw, van Sodom en Gomorra tot de roze driehoek.

Mochten de rondleidingen voor aanstaande week zijn uitverkocht, er wordt voor COC leden in het najaar een speciale COC Amsterdam Rondleiding georganiseerd. Meer informatie volgt.

 

DPride Walk - Gay Pride 2014onderdag 31 juli: Pride Walk!

Mercatorplein, 17.00 uur: Pride Walk: protest tegen de LGBT-onderdrukking overal in de wereld. De mars gaat naar het Homomonument, waar Gay Pride 2014 wordt geopend. De march voert de regenboogvlag mee die de hele week aan de Westerkerk zal komen te hangen.

 

 

 

Drag Queen Races - Gay Pride 2014Vrijdag 1 augustus: Drag Queen Olympics en meer!

De straatfeesten barsten los. Eigenlijk overal: Reguliersdwarsstraat, Amstel, Amstelveld, Zeedijk, Rembrandtplein en de meiden bij Vivelavie. Op de Westermarkt de hilarische Drag Queen Olympics.

 

 

ZConchita Wurst - Gay Pride 2014aterdag 2 augustus: Canal Pride, Funhouse en meer!

Natuurlijk de botentocht zelf, met als speciale gast Conchita Wurst, maar ook de streetparties en Can You Feel iT in Club Air, Bear Necessity in Odeon, F*ng Pop Queers in Paradiso en de grootste is waarschijnlijk Funhouse in drie hallen in de Westergasfabriek. Club Church heeft (Z)onderbroek en je kunt zelf wel raden wat daar de bedoeling is.

 

 

Gay Pride 2014 - RembrandtpleinZondag 3 augustus: Het grote afsluitingsfeest!

Het traditionele afsluitfeest is deze keer niet bij het stadhuis, maar op het Rembrandtplein, met een optreden van Conchita. Veel live artiesten, waaronder vaak grote namen. De muscle boys kunnen naar Paradiso voor Rapido en de stoute jongens gaan naar Nude Club Argos, FF Dirty Dicks, Twinks Night Club Church en Bear Necessity After.

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Gay Pride, Homo-emancipatie, Homomonument, Jongeren, Multicultureel, Tansgender
Tags:
, , ,