Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Mokum Roze Informatie- en netwerkmiddag op 14 september

16 augustus 2018 -

Op 14 september organiseert Mokum Roze voor de tweede keer een informatie- en netwerkmiddag, deze keer samen met COC Amsterdam en Cocktail Amsterdam. Naast een inhoudelijke lezing door Stichting Maruf en een gesprekspanel met als thema ‘Is zorg en welzijn sensitief voor LHBTI nieuwkomers?’ is er ook weer een informatiemarkt. Deze informatie- en netwerkmiddag is op vrijdagmiddag 14 september van 15.00 tot 17.30 uur in Hotel Casa, Eerste Ringdijk 4 (5 minuten lopen vanaf Station Amstel).

Op de informatiemarkt presenteren Amsterdamse organisaties, projecten en groepen zich met hun aanbod voor, door of met lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+). Van zorg tot sport, van informatie tot ontmoeting en van alles daartussen en daarbuiten. Orchestre Partout, bestaande uit vluchtelingen en nieuwkomers, zorgt voor de muzikale omlijsting.

Vooral voor professionals en vrijwilligers is specifiek de lezing en het gesprekspanel interessant om meer te weten te komen over de situatie en wensen van LHBTI+ nieuwkomers. Centraal staat de vraag wat organisaties en professionals en vrijwilligers kunnen doen en betekenen voor LHBTI+ nieuwkomers zodat zij zich (meer) welkom voelen en kunnen meedoen.

Download het complete programma

Deelname is aan de informatie- en netwerkmiddag is gratis. Aanmelden is wél nodig door voor 1 september een mail aan mokumroze@cocamsterdam.nl te sturen. Deze informatie- en netwerkmiddag is mogelijk gemaakt dankzij Hotel Casa en Gemeente Amsterdam.

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam e.o.
Tags: