Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Trots op de Roze Filmdagen

8 maart 2016 -

Er komen aardig wat mensen bij de organisatie van de Roze Filmdagen kijken, waarvan een groot deel vrijwilliger is. Ben Hassing heeft namens COC Amsterdam meegeholpen met het uitzoeken van het thema en de films, en coordineert de voorstellingen van de COC-route.

Ben is al enkele jaren actief voor COC Amsterdam. “Ik ben begonnen als stadsdeelcoordinator. Dat bleek uiteindelijk niet zo mijn ding te zijn. Ik wilde echter wel wat blijven doen en heb mijn inzet toen maar dicht bij huis gehouden.” Ben organiseert in zijn werkleven namelijk events voor de zakelijke markt. “Vergaderingen en workshops, teambuildingsactiviteiten,  productlanceringen, personeelsuitjes, van alles.”

Organiseren doet Ben al jaren met veel plezier. “Dus was de conclusie snel getrokken, als COC Amsterdam hulp nodig had bij het organiseren van een event, konden ze een beroep op me doen. Het resultaat is onder andere dat ik me nu voor het tweede jaar bezighoud met de CO- activiteiten binnen de Roze Filmdagen, naast nog een aantal andere projecten.”

Thema: met een beperking
Dit jaar bieden we een route aan door het programma, Desire Without Limitations. Elke film (lang en kort) en documentaire in deze route stelt LGBTQ-ers met een beperking in het voetlicht. “Niet als slachtoffer maar als medemens met recht op een eigen plek in onze samenleving.”

“We organiseren daarnaast voor onze leden een privé-voorstelling van de film “Margarita, with a straw!”, die voorafgegaan wordt door een ontvangst met een borrel”. Dit vindt plaats op vrijdag 11 maart vanaf 16.30 uur, in het Ketelhuis.

Tot slot organiseren we een Q&A aansluitend op de documentaire “Yes, we fuck” op zondag 20 maart (aanvang film om 13.45 uur). “Een panel van ervaringsdeskundigen discussieert na de vertoning door over het leven als LGBTQ-er met een beperking en zal ook vragen beantwoorden uit het publiek.”

Aanraders
Wat zijn de aanraders dit jaar? “Desire Without Limitations natuurlijk! Maar er valt nog veel meer te zien. Het aanbod is zo enorm, dat ik denk dat het beter is dat iedereen rustig even kijkt om de keuze te bepalen.” Dit kan op de site www.rozefilmdagen.nl of in het krantje van de Roze Filmdagen. “Dankzij de brede filmselectie draait er voor iedereen wel wat interessants tijdens dit filmfestival. Daar mogen we best trots op zijn!”

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam e.o.
Tags:
, , , , , , , ,