Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Vanny Reyes treedt af als voorzitter van COC Amsterdam en omstreken

16 februari 2021 -

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 28 januari 2021 heeft Vanny Reyes zijn voorzitterschap van COC Amsterdam en omstreken (e.o.) ​neergelegd. Dit lastige besluit heeft hij moeten nemen om de balans tussen zijn (mentale) gezondheid, werk en vrijwilligerswerk te hervinden. Met pijn in het hart, maar vol goede en dankbare herinneringen kijken wij met elkaar terug op een lange, vruchtbare samenwerking.

Naast dat hij zich ​sinds december 2015 als vrijwilliger bij COC Amsterdam e.o. inzette, eerst als coördinator Ontmoeting en Empowerment en daarna als voorzitter, is hij sinds 2018 ook ambassadeur van Pride Amsterdam. Daarbij richt hij zich met name op het vrijwilligerswerk dat veel Amsterdamse LHBTIQ+ nog steeds aan het doen zijn, omdat er een leegte is ontstaan in onze maatschappij en ruimte is gemaakt voor een participatiemaatschappij met alle gevolgen van dien, zoals Vanny nu ervaart.

Sindsdien focust hij zich meer ook op de inclusiviteit en diversiteit binnen en buiten de lhbtiq+ gemeenschap. Hij streed zo op verschillende vlakken tegen discriminatie, van welke aard dan ook. Juist omdat discriminatie en uitsluiting ook in de eigen gelederen nog veel te vaak voorkomt.

 

Een heet hangijzer dus – nog steeds – waar Vanny Reyes zich best aan durfde te branden aangezien hij zelf hier ook tegenaan gelopen was. Juist die persoonlijke ervaringen vanuit een bi-culturele achtergrond, maakten hem als voorzitter betrokken bij hen die dit nog elke dag ervaren. In 2018 zei Vanny in een interview: “Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend.” Hij was dan ook altijd nauw betrokken bij onze vrijwilligers, activiteiten en heeft ook enkele vanaf het begin gesteund. Dat hijzelf zijn geliefde vrijwilligerswerk als niet-vrijblijvend nam, zal hem altijd blijven sieren.

​Vanny Reyes zal ​als voorzitter enorm gemist worden. Zijn visie en hart voor de community blijven in ieder geval voortbestaan in alle vrijwilligers en leden die hij geïnspireerd heeft. Wij gunnen Vanny alle tijd, rust en het beste tot weerzien in betere tijden.

Een troost is wel dat we nog een heel archief van verhalen en herinneringen om op terug te kijken, maar ook om te beluisteren. Hieronder in de laatste podcast van het Amsterdams Audio Kartel, genaamd: ‘De Amsterdamse LHBTIQ+ Emancipatie – Het Homomonument’, vertelt Vanny zijn persoonlijke verhaal over zijn coming out.

 

[Foto banner: Vanny Reyes tijdens de opening van COC’s Shakespeare Club 2019. Door Ivo Hoekstra]

Categorie:
COC Amsterdam e.o.
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,