Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \\\'I Amsterdam\\\' in regenboogkleuren
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Verdachten verspreiden anti-homoflyer vervolgd

14 February 2017 -

Het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam vervolgt drie mannen die ervan worden verdacht in november 2016 in Amsterdam flyers te hebben verspreid die discriminerende teksten over homoseksuelen bevatten. Het OM zal de verdachten vervolgen voor groepsbelediging, aanzetten tot discriminatie en het verspreiden van discriminerende uitingen.

Voorzitter van COC Amsterdam, Peter de Ruijter, is blij met de tenlastelegging. Zo zegt hij: “De flyer heeft in Amsterdam en met name in de bewuste buurten geleid tot verontwaardigde reacties. Dat was niet alleen omdat er allerlei kwetsende onwaarheden over LHBT’s werden verspreid maar ook omdat deze claims zogenaamd werden gedaan namens het Christendom, Jodendom en Islam.” Als reactie hierop is de hashtag #020diversity in het leven geroepen: “Gelukkig heeft de solidariteit vanuit onze, gedeeltelijk overlappende, gemeenschappen deze uitspraken snel ontkracht in een gezamenlijke oproep voor diversiteit.”

Na de oproep van COC Amsterdam zijn er rond de honderd meldingen aangekomen en daarnaast zijn er nog tientallen officiële aangiftes en meldingen gedaan bij politie en Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). De politie had hierna de 39-jarige man uit Rotterdam en de twee 29-jarige mannen uit Den Haag in november aangehouden en na verhoor heengezonden.

Het is nog niet bekend wanneer de drie mannen voor de rechter moeten verschijnen. In overleg met de rechtbank zal een zittingsdatum worden gepland.

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Discriminatie
Tags:
, , , , , , , , , ,


  • Recente berichten