Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Kandidaten voorronde COC Songfestival zijn bekend!

3 oktober 2018 -

Nog iets meer dan een week en dan zijn weer de voorrondes voor het COC Songfestival, hosted by Luna Lunettes. De kandidaten zijn inmiddels bekend, maar wij stellen ze graag nog even kort aan jullie voor:

Jason Gwen

Jason Gwen is al jarenlang acteur en ex-moderne danser. Recent heeft hij besloten om muzikant aan zijn lijstje toe te voegen. Dit jaar reist Jason het land af om op festivals, clubs en speciale avonden de TECHNO HIP HOP sound te delen met het publiek. Minimalistisch, maar een ritme dat je laat dansen tot diep in de nacht. Volgend seizoen is hij ook te zien in de Nederlandse/Belgische tv-serie Grenslanders, die wordt uitgezonden op AVRO TROS. Hij is daarnaast ook bezig met zijn volgende video performance in de vorm van een pop-up store, over de herinterpretatie van de vraag naar CHANGE op straat, die in de zomer van 2019 in Venice in première gaat. Hij doet mee met het lied ‘People of the Future’.

Edwin en Carlo

Edwin en Carlo, jullie kennen ze vast nog wel als de ex-leden van Genderbend. Ze gaan mee doen met het lied “De Grond is Hard…” Tekst en muziek geschreven door Edwin. Het lied gaat over het pad, de struggle om jezelf te worden/in vrijheid jezelf te zijn.

Hans Wijtenburg | Uncle Dippy

Hans Wijtenburg heeft jarenlang achter de bar gestaan bij COC Eindhoven en het COC op de Rozenstraat, maar doet ook aan optredens, musicals, cd’s, koor, dragshows, zangles, jureren, schrijven, componeren én is uitbater van “Café Lellebel”. 
Hij wil graag meedoen met de voorronde maar niet als Miss Dizzy, Desirée dello Stiletto of Tante Dees – zijn alter ego’s door de jaren heen, maar als Uncle Dippy: de naam waaronder hij meerdere songs heeft gemaakt en gezongen.
Zijn lied voor de voorronde is ‘Hot Lights in the City of Bolton’. De muziek is van Marc La Chapelle en de tekst van hemzelf.

BUST!

Bust! is een vriendengroep die wordt verbonden door hun liefde voor het songfestival. Zij maken liedjes rondom dit thema en ze schrijven nummers speciaal voor het COC Songfestival waarin de universele liefde centraal staat. En dat die liefde de basis is voor de onderlinge vriendschap waar iedereen de vrijheid heeft om te kunnen zijn, wie ze willen zijn. Diversiteit en inclusiviteit zijn kenmerkend voor de band BUST! Het lied dat zij voor deze editie van het COC Songfestival hebben geschreven is ‘Friends are Forever’.
Tekst: Steven Vermeulen, Muziek: Jim Leitch

Tom de Jong

Van korte optredens tot avondvullende shows, TOM DE JONG geeft muzikale optredens op maat met (eigentijds bewerkt) repertoire van o.a. Ramses Shaffy en Charles Aznavour.
Indien gewenst zingt Tom ook beroemde Engelstalige songs als ‘New York, New York’, ‘Angel Eyes’ en ‘The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore’. Hij is zelfs te verleiden tot het brengen van smartlappen. Tegenwoordig wordt hij steeds meer gevraagd voor film- en televisiewerk maar TOM zingt voor het COC Songfestival graag een van zijn eígen nummers.

 

Bestel hier je tickets!

Datum:            vrijdag 12 oktober 2018

Locatie:           Muziekcentrum Volta, Houtmankade 336,1013 RR Amsterdam

Tijd:                 20.30 – 23.00 uur. Zaal open: 20.00 uur

Entree:            € 15,– voorverkoop, leden: € 12,50 (beperkt beschikbaar) , €17,50 aan de zaal

Tickets:           https://shop.ikbenaanwezig.nl

Categorie:
Cultuur
Tags:
, , , , , , , , , ,