Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Lezing over dementie: “Ik ben niet kwijt”

4 maart 2013 -

Op zondag 10 maart om 11.30 uur houdt Sjef van Bommel bij boekhandel Vrolijk te Amsterdam een lezing over zijn boek “Ik ben niet kwijt”. In het boek beschrijft Sjef van Bommel hoe hij na 30 jaar samenleven zijn bruisende, intelligente en sociale echtgenoot ziet veranderen in een onzekere en opvliegende man. In een openhartig en ontroerend verslag beschrijft Sjef zijn leven met Thom, waarin hij probeert het verwoestende effect van dementie langzaam een plek te geven.

Vorig jaar oktober presenteerde Sjef van Bommel zijn boek tijdens een drukbezocht symposium, georganiseerd door zorginstelling OSIRA, Alzheimer Nederland, uitgeverij Prometheus en COC Amsterdam onder de naam GELUKKIG DEMENT. Sjef van Bommel is inmiddels druk bezig met het geven van lezingen in boekhandels, Alzheimercafés en op congressen.

Tijdens de lezing zal Iris van der Reijden, zelfstandig organisatieadviseur en bestuurslid van Cliëntenbelang Amsterdam Sjef van Bommel interviewen over zijn boek en over zijn ervaringen met dementie. Op verzoek van de auteur word ook de korte documentaire ‘Vergeten Talenten’ vertoond, waarin hij samen met zijn partner voorkomt en waarin te zien is hoe mensen met dementie genieten van het bezig zijn met kunst.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Zondag 10 maart om 11:30 uur (inloop vanaf 11:15 uur)
Gay and Lesbian bookstore Vrolijk
Paleisstraat 135, 1012 ZL Amsterdam

Synopsis “Ik ben niet kwijt”

Thom en Sjef zijn dertig jaar samen – vanaf een tijd dat homoseksualiteit nog nauwelijks bespreekbaar was – als blijkt dat Thom aan het dementeren is. Langzaam ziet Sjef zijn bruisende, intelligente en sociale partner veranderen in een onzekere en opvliegende man. Hij raakt hier aanvankelijk door in verwarring, tot hij begrijpt dat er echt iets mis is met Thom.

Sjef neemt meer en meer de zorg voor Thom op zich, en ondanks zijn verdriet en frustraties leert hij inzien dat hij hun tijd samen moet koesteren. Vanaf dat moment gaat hij er alles aan doen om iets moois te maken van wat hun nog rest aan toekomst.

In dit openhartige en ontroerende verslag beschrijft Sjef zijn leven met Thom, waarin hij probeert het verwoestende effect van dementie langzaam een plek te geven. “Ik ben niet kwijt” is het relaas van een sterke liefde, die ondanks de sluipende en uiteindelijk fatale ziekte van Thom niets aan kracht verliest.

Voor meer informatie over dit boek en de auteur: SjefvanBommel.nl

 

Categorie:
Cultuur
Tags:
, ,