Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Musical Kiss of the Spider Woman voor het eerst in Nederland te zien

12 mei 2015 -

De Broadway-musical Kiss of the Spider Woman zal deze zomer voor de eerste keer in Nederland te zien zijn. Alex Klaasen en René van Kooten nemen de hoofdrollen voor hun rekening, tijdens de premiere op 8 juni. De vertaling en regie is in handen van Koen van Dijk.


Het verhaal gaat over twee gevangenen die samen in een kleine cel zijn geplaatst. De één, Valentin, vanwege zijn politieke overtuiging (gespeeld door Van Kooten), de ander Molina, vanwege zijn geaardheid (vertolkt door Klaasen). Ze zijn – letterlijk – tot elkaar veroordeeld en leven onder zware fysieke omstandigheden. Beiden dromen van een beter leven buiten de gevangenis. Het verhaal neemt een verrassende wending als ze tegen elkaar worden uitgespeeld. Vrijheid en liefde zijn niet langer hetzelfde.

Acceptatie

De maatschappelijke relevantie van de musical, gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig is nog altijd actueel. Klaasen: “Het is een intense, heftige en ontroerende voorstelling. Het stuk brak in de jaren tachtig al een lans voor de acceptatie van homoseksualiteit. En de urgentie van die boodschap is anno 2015 weer groter dan ooit. Er lijken nu meer landen te zijn waar je vanwege je geaardheid opgepakt of in elkaar geslagen wordt”.

Het script van de musical werd geschreven door Terrence McNally, bekend van The Full Monty. Kiss of the Spider Woman is wereldwijd opgevoerd en beloond met talloze prijzen waaronder 7 Tony’s voor onder andere Beste Musical, Beste Songs en Beste Script.
“Het verbaasde me dat de musical nog nooit eerder in Nederland te zien was. De muziek is echt prachtig en het verhaal heeft in de afgelopen decennia niets aan kracht ingeboet,” aldus hoofdrolspeler René van Kooten.

Het Zonnehuis

De Nederlandse versie van de musical is van 5 juni tot en met 5 juli te zien, exclusief in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Dit monumentale pand in Amsterdamse Schoolstijl werd in 1932 gebouwd voor de werknemers van de NDSM-werf maar verloor de afgelopen jaren zijn oorspronkelijke functie. In juni opent Het Zonnehuis opnieuw zijn deuren als theater met Kiss of the Spider Woman als openingsproductie. De musical wordt geproduceerd door OpusOne die afgelopen twee jaar met veel succes het toneelstuk The Normal Heart in de zomermaanden programmeerde.

Voor meer informatie of voor het bestellen van kaarten kijk op http://kissofthespiderwoman.nl

Speciaal voor alle COC-leden hebben we nu een unieke actie. We verloten 2 x 2 kaarten aan de makers van de origineelste slagzin; A kiss of a Spider Woman makes me …. Stuur je slagzin voor 20 mei naar webredactie@cocamsterdam.nl. De winnaars ontvangen een persoonlijk bericht via e-mail.

Categorie:
Cultuur
Tags: