Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Pitch festival weert homofobe dj

10 juni 2015 -

Festivalorganisator Mojo heeft het optreden van de Litouwse dj/producer Ten Walls op het Amsterdamse Pitch Festival gecanceld. Ten Walls, het pseudoniem van de uit Litouwen afkomstige Marijus Adomaitis, kwam afgelopen weekend in het nieuws door een bericht op zijn facebookpagina waarin hij homoseksualiteit in verband bracht met kindermisbruik in de katholieke kerk.


Ook noemde hij homoseksuelen een ‘ander ras’. De post werd snel geschrapt en Ten Walls bood zijn excuses aan, maar op de sociale media werd door boze festivalbezoekers al snel opgeroepen om acties tegen hem. De dj is ook niet meer welkom op het Nederlandse Mysteryland en verschillende andere buitenlandse festivals zoals Pukkelpop en Sonar.

“Pitch is een festival voor iedereen. We willen duidelijk maken dat we tegen elke vorm van discriminatie, binnen en buiten ons festivalterrein zijn,” aldus de organisator in een persverklaring. “De opmerkingen van Ten Walls druisen tegen onze opvattingen in, het zou onzinnig zijn om hem alsnog op ons festival te laten spelen.” Pitch wordt op 3 en 4 juli gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Mysteryland

Mysteryland laat weten dat op hun festival liefde wordt gevierd, diversiteit gestimuleerd en dat iedereen de vrijheid moet hebben om te zijn wie hij of zij wil zijn. “De anti-homo uitlatingen van Ten Walls passen daar totaal niet bij.”

Ten Walls zegt nu dat zijn uitlating „fout is en compleet niet past bij mijn karakter”. Hij biedt zijn „vrienden in de homogemeenschap” excuses aan. Ook zegt hij een pauze nodig te hebben. „Ik heb al mijn komende shows afgelast.”

Categorie:
Discriminatie
Tags:
,


  • Recente berichten