Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Boris Dittrich bij herdenking 4 mei

3 mei 2013 -

Dodenherdinking Homomonument

Het ‘Comité 4 mei Homomonument’ heeft dit jaar Boris Dittrich (Human Rights Watch) uitgenodigd als gastspreker op te treden naast Tanja Ineke (voorzitter COC NL).

Sinds de ingebruikneming van het Homomonument (1987) komen op 4 mei rond 20 uur mensen bijeen rond de grote roze driehoek op de Westermarkt. De drie driehoeken verbeelden Verleden, Heden en Toekomst. Vormgegeven door ruimtelijkvormgeefster Karin Daan. Dit zijn ook de thema’s die verwerkt zijn in de toespraken die er de laatste jaren zijn gehouden.

MVS Gaystation, Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht, Homomonument, het netwerk Roze In Blauw van de politie Amsterdam-Amstelland en het COC Amsterdam organiseren de jaarlijkse herdenking bij het Homomonument op 4 mei. ‘Vrijheid spreek je af’ is dit jaar het thema op voorstel van het Nationaal Comité 4/5 mei.

Programma:
Om half acht vertrekt er een stille tocht vanaf de Westerkerk naar het Homomonument via volgende route: Prinsengracht – Leligracht – Herengracht – Raadhuisstraat – Westermarkt.

Ensemble Excelsior onder leiding van Jurjen Westeneng verzorgt de muzikale omlijsting vanaf kwart voor acht. Na de 2 minuten stilte om acht uur worden de toespraken gehouden waarna vertegenwoordigers van diverse LHBT-organisaties kransen leggen op de watertrede driehoek. Ter afsluiting kan het publiek langs de bloemen defileren.

Na afloop is er gelegenheid voor na praten in de Westerkerk onder het genot van koffie of thee. Aansluitend is er de gelegenheid een kort concert op orgel en panfluit bij te wonen. Jos van der Kooy en Mathijs Koene zullen enkele werken ten gehore brengen.

Klik hier voor meer informatie over de herdenking bij het Homomonument.

Categorie:
Dodenherdenking, Homomonument
Tags:
, , , , , ,