Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'I Amsterdam\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

De Regenboogfamilie borrel

6 juni 2015 -
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 06/06/2015
14:00 - 18:00

Locatie
Westerkerk Amsterdam

Categorieën


Love makes a familySpeciaal voor regenboogfamilies organiseert COC Amsterdam op zaterdag 6 juni een eerste kennismakingsbijeenkomst. Een regenboogfamilie is een gezin waarvan in elk geval één ouder homoseksueel of biseksueel is. COC Amsterdam ziet dat er veel verschillende vormen bestaan en dat steeds meer homostellen kiezen voor ouderschap.

“Voor zowel de kinderen, als de (co-)ouders willen we een plek creëeren waar ze elkaar kunnen ontmoeten en ervaring en kennis kunnen uitwisselen”, zegt Lisa Schiphorst, een van de organisatoren van COC Amsterdam. “Het is leuk om dat in een informele setting te doen.”

Een regenboog-ouderschapsvorm kan bijvoorbeeld een homostel zijn dat ervoor gekozen heeft om met een alleenstaande (hetero) vrouw hun kinderwens in vervulling te laten gaan en kinderen via een co-ouderconstructie samen op te voeden. Ook zijn er gezinssituaties waarbij een mannelijk en een vrouwelijk homostel samen een kind opvoeden.

De stichting Meer dan Gewenst ziet een sterke stijging van het aantal homostellen met een kinderwens. Nadat deze wens is vervuld, is het soms een zoektocht om invulling te geven aan de samenstelling van bijvoorbeeld een co-ouderschap. Maar ook de kinderen lopen wellicht tegen problemen aan die ze willen delen met andere regenboogkinderen.

En juist daar wil COC Amsterdam met deze bijeenkomst aandacht aan besteden. Schiphorst:”We willen graag in een ongedwongen sfeer dat (co-)ouders, maar ook juist hun kinderen van alle leeftijden, elkaar leren kennen. Het is fijn om gezamenlijk informatie uit te wisselen.” COC Amsterdam wil tijdens deze eerste bijeenkomst inventariseren waaraan vooral behoefte is bij regenboogfamilies.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar info@cocamsterdam.nl onder vermelding van Regenboogfamilie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Categorie:
COC Amsterdam
Tags:


  • Recente berichten