Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Four Drags and a Funeral doet Amsterdam aan

23 februari 2018 -
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 23/02/2018 - 24/02/2018
20:00 - 23:00

Locatie
Amsterdamse Polanentheater

Categorieën Geen Categorieën


De komedie Four Drags and a Funeral, die al met veel succes door Productiehuis De Verbinding in Haarlem is gespeeld, staat op 23 en 24 februari 2018 in het Amsterdamse Polanentheater. Deze feel-good voorstelling gaat na Amsterdam en een uitverkochte Haarlemse Toneelschuur, het land in naar Arnhem, Rotterdam en Den Bosch en sluit de serie optredens af in Haarlem.

Four Drags and a Funeral is een razendsnelle komedie van Jos Ahlers over familie, liefde, loyaliteit en bingo. Het thema is: een deel van je familie krijg je cadeau bij je geboorte, een ander deel kies je zelf. Welk deel is dan je echte familie? En mag je die vraag eigenlijk wel stellen?

Bizar maar hilarisch verhaal

Het verhaal is even bizar als hilarisch. Vier Amsterdamse dragqueens hebben een bijzondere opdracht en reizen daarvoor af naar Zeeland. Het vijfde lid van hun clubje is onverwacht overleden en de vier komen hun belofte inlossen: hij gaat niet als man, maar als de ‘Bingo-keizerin van Amsterdam’ het graf in. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk van zijn streng gereformeerde geboorteplaats is een kleine barrière. Maar wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene die nacht ook nog eens de kerk binnenkomt.

‘Anders zijn’ bespreekbaar maken

De opvallende cast bezorgt het publiek een bijzondere, boeiende en interessante avond die mag leiden tot het beter bespreekbaar maken van thema’s als ongelijkheid, vooroordelen, geloof en homoseksualiteit. De vier acteurs als dragqueens laten zien dat toneel een interessante vorm is om in korte tijd veel duidelijk te maken en zetten het publiek aan tot, al is het maar heel kort, overdenkingen over de bovengenoemde thema’s.

Met de landelijke tournee wil Productiehuis De Verbinding bijdragen aan de bewustwording van het ‘anders zijn’ dan de norm. Het stuk roept op tot het bespreken met elkaar en de diversiteit te vieren. “We vinden het belangrijk om dit stuk vaker te spelen en te laten zien dat het leven niet altijd als vanzelfsprekend is. Soms doet de omgeving, of de situatie waar je in leeft, onbewust, of juist bewust een beroep op je om een keuze te maken, terwijl je eigenlijk helemaal die keuze niet wil of kan maken,” aldus de schrijver.

De vier dragqueens worden gespeeld door Amsterdammer Joey Ploch, Wim Kok, Alexander van der Doorn en Hans Goes. De moederrol wordt vervuld door Bianca Nunnink. Het stuk wordt geregisseerd door Thomas Terstal en Jos Ahlers en is te zien op 23 en 24 februari in Polanentheater in Amsterdam. Het ligt in de bedoeling na deze korte landelijke tour, het stuk in het nieuwe seizoen verder het land uit te rollen. Voor overige speeldata en tickets, ga naar www.fourdragsandafuneral.nl

Vrijdag 23 februari Polanentheater Amsterdam 20.00 uur (kaartverkoop)
Zaterdag 24 februari Polanentheater Amsterdam 20.00 uur (kaartverkoop)
Categorie:
Tags: