Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Galakoor concert Messiah Handel

9 oktober 2015 -
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 09/10/2015
20:15 - 22:00

Locatie
Huis van de Wijk Lydia

Categorieën


Messiah kleinHet Galakoor opent het 3e seizoen met de uitvoering van het oratorium Messiah van George Frideric Handel in de Oude Lutherse Kerk. Dit kan tevens een uitstekende kennismaking met het koor zijn, want het Galakoor is namelijk op zoek naar nieuwe zangers met een passie. 

Ben je op zoek naar een koor met ambitie, waar ook ruimte is voor gezelligheid? Ben je daarnaast een (ervaren) zanger(es) die bereid is om buiten de repetities tijd vrij te maken om muziek in te studeren? Kom dan luisteren naar onze uitvoering van Händels Messiah, neem deel aan een gratis koorworkshop of schuif gewoon eens aan bij onze repetitie.

Op woensdag 14 oktober beginnen we namelijk aan een bijzonder project: Via Dolorosa, een passie die speciaal voor Galakoor is gecomponeerd door Bernard van Beurden. Het leven en lijden van de vermoorde homoactivist en -politicus Harvey Milk heeft in deze passie een centrale plek gekregen.

Galakoor is het eerste en enige LHBT-koor in Nederland dat uitsluitend klassiek repertoire zingt en zich richt op grote werken voor koor en orkest. Ieder koorlid, van welke seksuele oriëntatie dan ook, viert bij ons op eigen wijze de diversiteit in het leven. Het koor heeft nu 30 leden. Wij streven naar een koor van ongeveer 50 leden dat goede artistieke prestaties neerzet, zowel tijdens eigen concerten, bij LHBT-evenementen als daarbuiten. Galakoor heeft in alle stemgroepen daarom nog plaats voor nieuwe zangers.

Om jou de gelegenheid te bieden geleidelijk met het Galakoor kennis te maken, bieden we je het volgende introductiepakket aan: Laat je door het Galakoor verleiden tijdens onze uitvoering van Händels Messiah op 9 (de kosten voor het toegangskaartje brengen we in mindering op de contributie wanneer je lid wordt); Snuffel aan het zingen in het Galakoor tijdens een gratis workshop met andere aspirant- en vaste koorleden onder leiding van Yt Nicolai op woensdag 14 oktober van 19 tot 20 uur; Proef de sfeer in het Galakoor door een of twee keer mee te zingen en/of te luisteren tijdens onze koorrepetities op woensdag 14 of donderdag 29 oktober. Duik onder in het Galakoor tijdens het koorweekend van 23 tot en met 25 oktober op de Paasheuvel in Vierhouten.

Uiteraard mag je ook meteen bij de koorrepetities aanschuiven. We repeteren op donderdagavond van 20:00 tot 22:15 uur in verpleeghuis Amsta De Poort aan de Hugo de Grootkade 18-28.

Meld je komst van tevoren even door een berichtje te sturen naar secretariaat@galakoor.nl Neem voor meer informatie, beeld en muziekfragmenten daarnaast eens een kijkje op www.galakoor.nl

Toegangskaarten voor het Concert Messiah van Händel kosten € 20 aan de deur of € 17 in de voorverkoop.  GalaVrienden betalen € 15,00 en studenten slechts € 12,50.

Categorie:
Cultuur, Muziek
Tags: