Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Gesprek Tofik Dibi en zijn Djinn

9 december 2015 -
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/12/2015
19:30 - 21:30

Locatie
LAB111 Film

Categorieën


Tofik Dibi, als voormalig GroenLinks- Tweede Kamerlid steeg hij tot grote hoogtes. Hij stond bekend als voorvechter van een multicultureel Nederland, een ideaal waarin anderen hem niet altijd steunden. Als politicus pleitte hij voor tolerantie binnen de Nederlandse samenleving en stond daarmee pal voor vrijheid en gelijkwaardigheid. Door zijn strijd en ambities werd hij als snel gezien als leider van zijn partij GroenLinks. Tofik besloot een gooi te doen naar het leiderschap, maar mislukte daarin. Dit was een harde klap om te verwerken, en hij maakte dan ook een moeilijke tijd door. Hij trok zich terug en nam de tijd om een boek te schrijven met de titel ‘Djinn’.

In zijn boek schrijft hij over zijn jeugd, zijn tijd in de Tweede Kamer én over de worsteling met zijn geaardheid. Met dit boek komt voor het eerst een bekende Nederlandse moslim uit de kast, en dat maakt het baanbrekend. Tofik omschrijft zijn homoseksualiteit als een Djinn, een bovennatuurlijk onzichtbaar wezen dat bezit kan nemen van mensen. Een Djinn waarvan hij lang heeft gehoopt dat het vanzelf zou verdwijnen. Maar het verdween niet en nu deelt Tofik zijn verhaal met iedereen: zijn worsteling, het moment dat hij besloot definitief voor zijn geaardheid uit te komen en de reactie van zijn familieleden daarop.

Tofik Dibi deelt bij Argan zijn persoonlijk verhaal. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om het gesprek met Tofik Dibi bij te wonen. Tofik zal daaarnaast enkele passages uit zijn boek voordragen en vragen uit het publiek beantwoorden. Het gesprek is onder leiding van Naima Moussaid, onder meer bekend als presentatrice bij AT5, MTNL en Dichtbij Nederland.

De toegang is gratis.

Categorie:
Homo emancipatie
Tags:


  • Recente berichten