Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

LGBT-avond in studentencentrum Crea

29 juli 2013 -
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 29/07/2013
18:30 - 23:59

Categorieën Geen Categorieën


AegeeStudentenverenigingen AEGEE-Amsterdam en A.S.V.Gay zetten zich samen in voor homo-acceptatie in Europa

22 juli 2013, Amsterdam. Als onderdeel van de Summer University van AEGEE-Amsterdam organiseren Amsterdamse Studentenvereniging Gay (A.S.V.Gay) en AEGEE-Amsterdam op maandag 29 juli een internationale discussie en film avond over acceptatie van lesbische, homo, bi en transgender mensen (LGBT’s) in Europa in cultureel studentencentrum CREA.

AEGEE-Amsterdam is een studentenvereniging met meer dan tweehonderd zusterverenigingen door heel Europa. Reizen en culturele uitwisselingen nemen een belangrijke plek in gedurende het verenigingsjaar. Ook deze zomer wordt er een Summer University voor 25 studenten van AEGEE’s uit heel Europa georganiseerd. Er wordt natuurlijk veel gefeest maar ook maatschappelijk controversiële onderwerpen passeren de revue. Dit jaar staat homo-acceptatie in Europa centraal; waar in Nederland het homohuwelijk door een groot deel van de bevolking geaccepteerd wordt, is daar in Frankrijk veel protest tegen en is in Rusland zelfs net een anti-homowet van kracht geworden. Dit is de reden voor A.S.V.Gay en AEGEE-Amsterdam om de handen ineen te slaan en gezamenlijke een internationale avond over LGBT-acceptatie in Europa te organiseren.

LGBT-AVOND IN STUDENTENCENTRUM CREA

A.S.V.Gay is de Amsterdamse studentenvereniging voor LGBT-studenten. Haar missie is om bij te dragen aan het onderling contact, de zichtbaarheid, (zelf)acceptatie en emancipatie van deze studenten. Op maandag 29 juli worden op de openbare LGBT-avond van AEGEE-Amsterdam en A.S.V.Gay verschillende groepen van homoseksuele, heteroseksuele, Nederlandse en Europese studenten samengebracht om met elkaar van gedachten te wisselen over de positie van LGBT’s in Nederland en de rest van Europa. Naast een aantal sprekers en een discussie zal er ook een film bekeken worden die het thema van transseksualiteit aansnijdt.

De LGBT-avond in de Theaterzaal van CREA is een openbare avond en iedereen is dan ook welkom. De toegang is gratis voor studenten en niet-studenten betalen €5, aanvangstijd 18.30 uur.

ASVGay

https://www.facebook.com/events/265406930265206

Categorie:
Tags: