Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Netwerkbijeenkomst: Zichtbaarheid van lesbische vrouwen

28 juni 2013 -
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 28/06/2013
14:00 - 17:00

Locatie
WOMEN INC

Categorieën


SPEOp 28 juni aanstaande organiseert het SPE haar derde netwerkbijeenkomst van 2013 in het teken van het speerpunt Zichtbaarheid van LesBische Vrouwen Het thema van de netwerkmiddag is “Jezelf kunnen zijn”.

Soms worstelen LesBische vrouwen met hun zelfacceptatie of met een omgeving die hen niet begrijpt of afwijst. Hoe kan zelfacceptatie bij LesBische vrouwen bevorderd worden? Wat hebben LesBische vrouwen nodig om zichzelf te kunnen zijn? En wat kunnen de Amsterdamse vrouwen organisaties gezamenlijk voor hen doen? Aan de hand van korte filmfragmenten gaan wij hierover in gesprek. Dit doen we samen met een discussiepanel dat bestaat uit een aantal ervaringsdeskundigen. Naast het ontmoeten van andere organisaties en het voeren van een gesprek met elkaar, is de netwerkbijeenkomst bedoeld voor het informeren van organisaties die een project willen indienen onder het SPE speerpunt ‘Zichtbaarheid van LesBische Vrouwen’.

Er wordt informatie gegeven over de financiële ondersteuning vanuit het speerpuntenbudget en de voorwaarden daarvan: de gemeente Amsterdam stelt in 2013 €20.000 beschikbaar voor projecten van maatschappelijke organisaties die gericht zijn op de ondersteuning en zichtbaarheid van LesBische vrouwen. Wil je andere organisaties leren kennen die zich inzetten voor de zichtbaarheid van LesBische vrouwen in Amsterdam? Voel je je betrokken bij het thema of wil je meer informatie over het indienen van een aanvraag via het speerpuntenbudget? Meld je dan aan voor de netwerkbijeenkomst!

Het programma wordt deze middagafgesloten door WOMEN Inc. WOMEN Inc. zal bekend maken welke organisaties er het komende half jaar gebruik mag maken van een kantoorruimte in hun pand.

Aansluitend is er borrel met lekkere hapjes en de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Datum: Vrijdag 28 juni 2013
Tijd: 14:00–17:00 (inloop vanaf 13:30, aanvang om 14:00)
Locatie: WOMEN INC, Hoogte Kadijk 143-F19
Routebeschrijving: Women Inc. zit ongeveer halverwege de Hoogte Kadijk, vlakbij de ophaalbrug. Om het pand van Women Inc. te bereiken moet je onder een grote poort door. Hier is ook plek voor je fiets. Je belt aan in het portiek. WOMEN Inc. zit op de derde etage.
Aanmelden: info@spe-amsterdam.nl

Categorie:
Homo emancipatie
Tags: