Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Performance Vaginal Davis

20 maart 2016 -
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20/03/2016
15:30 - 16:30

Locatie
Stedelijk Museum Amsterdam

Categorieën


Het Stedelijk Museum Amsterdam en SPF16 (Spring Performance Festival) presenteren met trots de performance Sassafras, Cypress & Indigo-Black Screen Images and the (e)motive Notion of Freakiness van Vaginal Davis: een moederfiguur van de homo-core punkbeweging en een icoon binnen de gender-queer kunst- en muziekscene. Haar performance vindt plaats in de vorm van een voordracht. 

Het werk van Davis kan worden omschreven als ongepolijst, humoristisch en rebels. ‘Davis’ performances zijn duizelingwekkende, satirische uithalen naar conservatieve wereldverhoudingen, waarin kritiek op het blanke voorrecht en het patriarchaat wordt gebalanceerd met genuanceerde humor en een spelletjesshow-achtig soort camp. Het Vaginal Davis-personage is een complexe mix van queercore punk-energie en oubollige Hollywood-glamour, die Davis’ sociale engagement en helder doorgevoerde esthetiek reflecteert’.

Vaginal Davis

Vaginal Davis host en organiseert sinds acht jaar het performatieve film-event Rising Stars, Falling Stars aan het Arsenal Institut für Film und Videokunst in Berlijn. Ze heeft haar scherpe insteek op performancekunst onderwezen als gastprofessor aan Lund University – Malmo Art Academy, Justus Liebig Universität Gießen, Goethe Universität Frankfurt, Harvard en New York University. Davis is oorspronkelijk afkomstig uit Los Angeles en leeft sinds 2005 in stijlvol ballingschap in Berlijn.

Spring Festival 2016

SPF16 is de derde editie van het Spring Performance Festival en wordt georganiseerd door Kunstverein en Galerie Juliette Jongma, dit jaar in samenwerking met De Ateliers, Galerie Gabriel Rolt, Stedelijk Museum Amsterdam en de Vleeshal in Middelburg. Op de eerste dag van de lente, zondag 20 maart, zullen er op diverse locaties in Amsterdam performances plaatsvinden. Meer info over het programma is hier te vinden.

Categorie:
Cultuur
Tags:


  • Recente berichten