Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Theatervoorstelling ‘Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M’

29 juli 2015 -
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 29/07/2015 - 31/07/2015
21:00 - 23:00

Locatie
Oude Lutherse Kerk

Categorieën


het vaarwel vanTijdens de Gay Pride 2015 wordt in theater Het Perron de voorstelling ‘Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M’ opgevoerd. Een verhaal over een midlife crisis, liefde en verlangen. Boordevol quotes en muziek van Madonna en gedichten van Jacob Israël de Haan.

Het verhaal
De voorstelling start met het laatste optreden van Miss Mighty M. Het gaat al een tijdje niet zo goed met Joop en zijn alter ego. Er is veel concurrentie van jonge drag queens. Bovendien ligt de homo-horeca op haar gat, waardoor het aantal optredens al jaren daalt. Ook verloor Joop zijn grote liefde Sam en merkt hij dat homo-acceptatie steeds vaker onder druk staat. Zo tegen het vijftigste levensjaar beginnen de jaren te tellen en is het tijd de balans op te maken. Vrienden vertelden hem onlangs over het bruisende nachtleven in Tel Aviv. Dus, gaf Joop zijn baan op en kocht een ticket. In de voetsporen van Jacob Israël de Haan vliegt hij naar Israël.

Mateloos verlangen
‘Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M’ werd speciaal gemaakt voor de Gay Pride. Het stuk is geïnspireerd op de roman Pijpelijntjes van Jacob Israël de Haan. De Haan schreef de eerste roman waarin een homoseksuele relatie openlijk wordt beschreven. Het kostte hem zijn baan, reputatie en liefde. Ook zijn gedichten hebben vaak homoseksualiteit als onderwerp. Een dichtregel van Jacob Israël de Haan, Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen, siert het homomonument in Amsterdam.
Het boek van De Haan is inspiratiebron, maar vertaald naar het hier en nu. Naast pittige monologen, beschouwingen op leven, liefde en het huidige homo-klimaat, ook veel muziek en quotes van Madonna.

Joop verandert in Miss Mighty M.

Joop verandert in Miss Mighty M.

Theatergroep
Bij de realisatie van deze voorstelling werken twee nieuwe theatergroepen samen: TGVB en Hollands Glorie. De makers volgden de Acteerstudio in Den Haag en hebben al meerdere voorstellingen op hun naam staan. Met een kleine kern professionals werken zij van project naar project. Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M werd speciaal ontwikkeld voor de culturele programma’s van de homofestivals.

Speeldata
Amsterdam Pride, Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M, 29 juli, 21:00 uur, 30 juli 15:30 & 21:00 uur, 31 juli, 15:30 & 21:00 uur.  Theater Het Perron, Egelantiersstraat 130, 1015 PR Amsterdam.

Uiteraard krijgen leden van COC Amsterdam een korting. Kaarten in de voorverkoop via internet voor leden € 9,00 ipv € 10,00. Kaarten aan de deur € 10,00 ipv € 12,00. Op vertoon van de lidmaatschapskaart. Meer info en kaarten via www.missmightym.nl.

Categorie:
Amsterdam, Cultuur, Gay Pride
Tags: