Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

True colors

25 januari 2015 -
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 25/01/2015 - 26/01/2015
16:00 - 02:00

Locatie
Universiteitsmuseum Utrecht

Categorieën


True-Colors_2015Op zondag 25 januari laat de Nederlandse LHBT-beweging weer haar kleuren zien! Voor de derde maal organiseert het COC True Colors in Paradiso Amsterdam. True Colors is de feestelijke fundraiser voor het Bob Angelo Fonds en zet initiatieven binnen de LHBT-gemeenschap centraal. Al meer dan 250 organisaties hebben aangegeven te zullen komen.

Feestelijke fundraiser

True Colors biedt een feestelijk programma met DJ’s Gina, MayDay, Bo Monde, Bramsterdam & Big General. Speciale gast optredens zijn van Miss Bunty, de studenten van de musical academie van Frank Sanders en Sjors van der Panne. De Haagsche roze borrel Hof Lounge en het Amsterdamse dansfeest Danserette verzorgen speciale edities tijdens deze True Colors in de Kleine Zaal van Paradiso. Niemand minder dan Ruth Jacott komt een mini-concert geven.

Voor het goede doel

Het Bob Angelo Fonds ondersteunt kleinschalige initiatieven binnen de LHBT-gemeenschap gericht op ontmoeting. Met een kleine bijdrage en inzet van vrijwilligers kan vaak al veel bereikt worden aan versterking van de gemeenschap. In 2014 werden al veel activiteiten op deze manier mogelijk gemaakt. Bob’s Angels zullen tijdens True Colors onder het publiek gekleurde ballen verkopen. Ballen worden in een koker gegooid, waarmee de steun aan de kleurrijke gemeenschap zichtbaar wordt gemaakt: iedereen kan een balletje bijdrage!

Uitreiking Bob Angelo Penning

Op True Colors vindt ook de jaarlijkse uitreiking plaats van de Bob Angelo Penning. Deze prijs is in 1991 door het COC ingesteld om personen, groepen of organisaties te eren die zich op bijzondere wijze op nationaal of internationaal niveau verdienstelijk hebben gemaakt voor de emancipatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen. Zo ontvingen Arie Boomsma en Carry Slee in respectievelijk 2010 en 2014 de penning.

Categorie:
Amsterdam, Cultuur
Tags: