Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC’s Shakespeare Club 2019 is voorbij

6 augustus 2019 -

De tijd is weer eens voorbij gevlogen, COC’s Shakespeare Club 2019 is tot zijn einde gekomen. Ook de laatste dag was er weer volop entertainment en awareness.

De People Pride Posj Talk werd gepresenteerd door Anne Levah, teamcoördinator van Pink Terrorists, maar nu ook voorzitter van People Pride, de gloednieuwe stichting die mensen en organisaties met elkaar verbindt om samen te werken aan emancipatie.

De eerste spreker was Katjalisa Reiter, oprichter van Tours that Matter. Ze brak meteen het ijs door het publiek te vragen om hun seksuele fantasieën te delen en vertelde zelf ook over haar eigen kinky ervaringen.

Daarna gaf dragking en queer performer Luca Salvation, van de House of Løst Boys een performance als protest tegen de sociale structuren en gender binaries. Daverend applaus was het gevolg.

Na een kort intermezzo was het podium voor de meiden van Kranti, een non-profit organisatie die meisjes uit de red light district van Mumbay empowert om sociale veranderingen teweeg te brengen. 14 van hen, leeftijd tussen 15 en 24 jaar, voeren over de hele wereld een interactief toneelstuk-/spel op over hun levensverhalen. Hier in het Amsterdam Museum gaven ze een voorproefje daarvan met een spel.

Vijf vrijwilligers uit het publiek werden gevraagd om mee te doen. Indiase dansmuziek klonk uit de speakers en zodra deze stopte, moest iedereen bevriezen en iemand uitbeelden, waaronder een rolstoelgebruiker of homoseksuele president. Daarna werden de vrijwilligers gevraagd wat hen opgevallen was en het kwartje viel bij wie het nog niet gevallen was. Bij het uitbeelden kon je je niet altijd iets voorstellen en ging je stiekem toch uit van een stereotype, merkte een van hen op. Tot slot zei elk meisje iets korts over haarzelf en haar definitie van succes. Zeer indrukwekkende en waardevolle verhalen waren dat.

De rest van de middag was net zo memorabel als de rest. Lesbische auteur Immani Love was na haar optreden op dinsdag bij World of Femme vandaag ook bij ons met haar expliciete poëzie inclusief performance. Hiervoor had ze – heel toevallig – Katjalisa als vrijwilliger uit het publiek.

Bustie La Tish sloot de Posj Talk af met een uiting  van feministische kunst, autonomie over haar eigen lichaam en body positivity. Jawel, het was een heuse Burlesque performance, waarmee ze het publiek vol ontzag achterliet. Ze is ook te zien op het Amsterdam Fringe Festival met het programma Pussy Grabs Back.

Alle sprekers en performers gingen nog één keer gezamenlijk het podium op voor een groepsfoto en Anne Levah kreeg nog een een bedankje en boeket van Pink Terrorists-presentator Marcel Heyman. 

Voordat het laatste feestje kon beginnen, bedankten de organisatoren Sharon Joy ter Hark en Mirjam Sneeuwloper persoonlijk alle vrijwilligers en anderen die meewerkten achter de schermen. Voorzitter Vanny Reyes gaf ook nog een shout-out naar collega bestuurslid Naomie Pieter en schonk haar, Sharon Joy, Mirjam en Katharina een prachtig boeket bloemen.

Dat was dan COC’s Shakespeare Club voor 2019. Heb je het helemaal gemist of kon je er niet bij zijn? Volgend jaar zijn we weer terug, dus zet het alvast met dikke letters in je agenda en volg onze sociale media!

[ngg src=”galleries” ids=”46″ display=”basic_slideshow” show_thumbnail_link=”0″]

Categorie:
COC's Shakespeare Club
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,